Opinió

‘C'è solo un capitano'

Hi ha jugadors que transcendeixen més enllà
de l'aspecte purament esportiu

Avui dia, en un món del futbol tan mediatitzat, en un negoci en què sovint la propietat d'un club té un origen molt allunyat de la seva ciutat, el més normal és que els grans futbolistes divideixin la seva carrera entre diversos equips. Hi ha una espècie de jugador, però, que lluny de deixar-se seduir per somnis d'una carrera esportiva repartida entre diversos gegants del futbol europeu, es manté fidel a l'escut amb què va debutar. Llegendes del futbol com Paolo Maldini al Milan, Ryan Giggs al Manchester United i Carles Puyol al Barça són clars exemples de com un jugador transcendeix més enllà de l'aspecte purament esportiu. Esdevenen símbols amb els quals el públic s'acaba identificant.

C'è solo un capitano”, cridava a l'uníson l'estadi Olímpic de Roma en els últims minuts del Roma-Chievo del cap de setmana passat. I és que Totti va sortir al camp en la segona part substituint Salah i d'aquesta manera, el gran capità, va sumar el seu partit sis-cents en la Serie A. En pocs minuts, va donar mostra de la seva qualitat, l'enèsim detall de qualitat, assistint magistralment Pjanic per completar la golejada. Totti no ha deixat mai indiferent ningú. Un davanter amb un colpejada de pilota demolidora i la gran virtut d'aparèixer en els moments decisius; ja sigui perforant porteries per donar l'scudetto a la Roma o per convertir un penal a l'estil Panenka contra Holanda en les semifinals d'una Eurocopa. “S'escriu Totti i es pronuncia Roma” deia una enorme pancarta diumenge passat a l'Olímpic, fent palesa aquest irrompible binomi entre la Ciutat Eterna i el seu fidel capità. Spalleti, tècnic romanista, no ha donat continuïtat a Totti des que va arribar a la banqueta. Tot i així, el davanter ha donat gols i assistències sempre que ha trepitjat la gespa. Ara, entrenador i ídol mantenen un duel amb final incert. Totti ha declarat que vol un any més. Ara s'ha de veure si Spaletti el vol mantenir a l'equip. L'afició va retre homenatge a Il Capitano en senyal de profund respecte, potser anticipant el final d'una relació eterna. C'e' solo un capitano.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)