Opinió

El compromissari no falla mai

El club,
els seus gestors, més ben dit, van preferir inflar el pit, enganyar i prendre
el pèl a la gent

En el manual del gestor hi ha l'opció de no carregar amb tota la responsabilitat, perquè aquesta es pot compartir. És el que farà la directiva de Josep Maria Bartomeu. Que sigui el compromissari, l'amo del club (?) qui decideixi si es posa el punt final al maldecap del fitxatge de Neymar. I el compromissari, com ja se sap des de sempre, mai no falla, sempre va a favor del que digui la directiva.

Hi ha molta gent que creu que l'acord de pagar la multa de 5,5 milions d'euros és força bo, perquè d'aquesta manera s'evita que el club hagi de presentar un aval milionari –bé, l'aval l'hauria de presentar el Barça, Bartomeu i Rosell–, que s'exposi a un judici i que encara n'hi caigui una de més grossa, inclosa una nova sortida d'un president, ja que no hem d'oblidar que l'actual mandatari i el dimitit estan amenaçats amb penes de presó.

Al barcelonisme hi ha gent a qui això no li interessa gens, i que desitja que s'acabi com abans millor, ja que el que li importa és que en un mercat en què el Madrid entrava amb el xec a punt per fitxar el jugador, Neymar va optar pel Barça, cosa que molts agraeixen a Rosell i a les seves habilitats.

Després hi ha els que no perdonaran mai la situació en què es troba el club, novament en un judici i ara, amb l'acord amb Hisenda, a punt d'assumir que va cometre dos delictes fiscals, cosa que diu, si fa no fa, que el Barça és un delinqüent i que durà penjada aquesta llufa eternament.

És fort això de voler passar el mort al club per alliberar Rosell i Bartomeu. Entenc que en la gestió d'una entitat sovint hi pot haver actuacions que generin pèrdues, com un fitxatge errat o un entrenador que no ha aportat el que se n'esperava. En aquest cas, no hi ha ningú que reclami les pèrdues als gestors, tot i que per moltes errades finalment poden arribar a perdre el càrrec.

El que té de diferent la situació del cas Neymar és que l'actual junta, i la que va presidir Rosell, sempre ha defensat que el club ha estat precís i immaculat en aquesta contractació i, compte amb això, que ho tornarien a fer de la mateixa manera. Colpidor.

Si el Barça un dia va creure que Neymar era l'home, el jugador del futur i que l'aposta econòmica havia de ser la d'una estrella, endavant, amb tota la responsabilitat. Però no, el club, els seus gestors, més ben dit, van preferir inflar el pit, enganyar i prendre el pèl a la gent dient que l'havien fitxat barat i que li havien pispat a Florentino.

Ara, quan s'han de passar comptes, la junta pensa en aquesta massa que sempre desperta moltes suspicàcies, els compromissaris, els quals, excepte en el cas de Reyna –li van tombar tot el 2003 fins a fer-lo fora com a darrer reducte de l'era Gaspart–, sempre han beneït el que ha proposat la junta.

Un dia van beneir que es mantingués la guerra civil acusant uns directius gairebé de lladres i ara, els mateixos que van votar i instar a votar contra la junta de Laporta, reclamen d'aquest socis que sigui el Barça el que es faci responsable d'una multa i el que carregui amb una pena per a tot a la vida.

Molt bé, nois... I que Messi segueixi guanyant per al Barça, perquè el dia que ho deixi de fer...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció