Opinió

Ironies del destí

Piqué, xiulat i insultat en els entrenaments i en els partits, s'erigeix en
el salvador
de ‘la roja'

Qui ho havia de dir! Ironies del destí, sempre capritxós, va haver de ser Gerard Piqué qui salvés els mobles de la selecció espanyola amb un gol en el minut 87 en l'estrena contra la República Txeca en l'Eurocopa de França. Tot just després de marcar, el defensa català va llançar una mirada desafiant al gol on se situaven els seguidors espanyols, eufòrics celebrant el gol. Els mateixos aficionats que, fins i tot ahir, encara el van increpar abans del debut. Com han estat fent durant mesos, en cada entrenament, en cada partit, els oficials i els amistosos. Sense descans, aguantant xiulada rere xiulada sense que se'l pugui acusar mai de no deixar-se la pell per la selecció espanyola, de moment, l'única amb la qual pot competir oficialment. Així, immòbil i amb rostre seriós, se'ls va quedar mirant, com preguntant-los. “I ara, què?”

Els que mai l'han escridassat diran que els que ho fan són una minoria, però, si és així, és molt sorollosa. Piqué els desperta un gran sentiment d'odi, com ha quedat demostrat en més d'una ocasió. Només calia fer un cop d'ull a les xarxes socials després del seu gol d'ahir. Molts lamentaven que hagués estat ell qui hagués marcat i alguns seguidors, presents al camp, fins i tot van preferir no celebrar el gol. D'insults, com no podia ser d'una altra manera, tampoc en van faltar. El diari El Huffington Post veient les reaccions a internet va idear una enquesta simptomàtica. Preguntaven el següent. “Te sabe peor la victoria de España porque ha marcado Piqué?

Els que no el traguen –per ser com és, per dir el que pensa, per ser català i defensar el dret a decidir, per anar a la Diada cada 11 de Setembre i per ser jugador del Barça i no amagar la seva animadversió al Real Madrid–, si no tenen alguna polèmica per ficar-se amb ell la creen, com quan li van dir de tot i el van acusar de no respectar l'himne espanyol en el partit amistós contra Corea del Sud. Es veu que no el va escoltar amb el cap ben amunt i això va ser prou motiu per tornar a insultar-lo i posar en dubte el seu compromís amb Espanya. Quina ironia tan gran, també, que en la jugada del gol, Piqué tingués Sergio Ramos just al darrere seu preparat per marcar i prengués la glòria al defensa madridista, amb qui ha tingut més d'una polèmica en els últims mesos. La més gran, i que el va obligar a sortir en roda de premsa, després dels xiulets que va rebre a Oviedo l'any passat.

També està bé recordar que ahir Vicente del Bosque va fer jugar com a titulars quatre jugadors del Barça (Piqué, Alba, Busquets i Iniesta), precisament quan són ells els que alguna vegada han hagut d'escoltar que no tenien el mateix compromís que la resta quan juguen amb la selecció espanyola o que s'esborraven de les llistes. I si no, que l'hi preguntin a Xavi, que va acabar cansat d'haver de justificar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)