Opinió

Foc nou

Quique Sánchez Flores és la millor opció de les que es van posar sobre la taula

Nou president, nova directiva, nou director esportiu, nou entrenador, una plantilla completament renovada i nous objectius per a un nou Espanyol.

Ara sí, això ja comença de debò, i després d'unes setmanes massa llargues d'incertesa, el futur ja té els pilars fonamentals confirmats. Quique Sánchez Flores és la millor opció de les que es van posar sobre la taula. La continuïtat d'Ángel Gómez, ara com a màxim responsable de l'àrea esportiva, és una bona decisió, ja que es pot aprofitar la feina feta, el cribratge ja treballat en el departament i alhora es manté l'enllaç amb Lardín i el futbol de base.

Dels noms que estan apareixent per reforçar la plantilla sorprèn la gran quantitat d'il·lustres veterans de la lliga espanyola: Reyes, Llorente, Willy Caballero, Granero, Jurado... Aquí és on jo em pregunto si no caurem en les mateixes trampes que en el passat recent ja han portat al club jugadors com ara Simão, Lacruz, Finnan, Nakamura i Petrov.

Millor apostar per perfils com ara Alejandro Gálvez –l'andalús del Werder Bremen– i Nicolas N'Koulou –de l'Olympique de Marsella–. Jugadors amb marge de revalorització que puguin aportar fam des de fora, sense descartar opcions com les de Jesé i Ander Capa. Jugadors contrastats en la lliga però encara joves.

Capítol a part per al futbol de base. Lluís Planagumà no segueix després de fer una bona feina. Els rectors de la ciutat esportiva Dani Jarque el van intentar retenir, però va preferir marxar a un altre filial de la mateixa categoria, el Granada B. Aquest moviment no em deixa tranquil. Planagumà estava completament identificat amb el club i si marxa és perquè alguna cosa ha vist en els nous directius que no li acaba d'agradar. Esperem que els canvis substancials en el futbol formatiu s'aturin aquí, perquè si bé calia canviar moltes coses al club, on no s'ha de fer cap revolució és allí.

Objectivament i subjectivament, la feina al futbol de base de l'Espanyol està en bones mans. Aquí el que cal és alimentar el foc i no fer-ne un de nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)