Opinió

Messi, Neymar i Umtiti


Si el millor centra els seus esforços només en el Barça, que tremolin!
És un dels nostres.
Allà, no l'han volgut entendre mai

Una ploma genial, la de Jorge Luis Borges –detestava el futbol, sigui dit de passada– va escriure: “Als argentins no ens uneix l'alegria, sinó l'espant.” Suggeridor.

Leo Messi va arribar al Barça amb 13 anyets. És un dels nostres. Aquí ens vam adonar ràpidament que la criatura era especial. Des de Carles Rexach, que va signar aquell esborrany de contracte en un tovalló al seu pare, fins a Pep Guardiola, que, conscient que els déus ens havien obsequiat amb l'aparició d'un geni descomunal, va edificar la seva obra mestra al voltant del petit geni de Rosario (a propòsit: cap gran club argentí va voler pagar-li el tractament mèdic que necessitava; no ho oblidem) o Luis Enrique, que va haver d'acceptar la jerarquia del millor jugador de la història. I, sobretot, una afició que l'idolatra incondicionalment. Sense Messi: ni triplets, ni millor equip de la història... Això, ho tenim tots clar.

En canvi, a l'Argentina, una part molt important i sorollosa ni l'ha entès o, el que és pitjor, l'ha rebutjat amb “espant” per evitar que “destronés” Maradona, l'ídol “inqüestionable” i personatge cínic d'aquesta història. Quin penques! Pesi a qui pesi i al meu modest parer, Messi (que fa una dècada que és Messi) ja ha superat Maradona (que era Marado... molt de tant en tant). Matem-ho aquí.

En definitiva, si Leo Messi (29 anys) ha decidit girar full a l'albiceleste i no se'n desdiu (la decisió és únicament seva, òbviament) i a partir d'ara es pensa dedicar exclusivament al seu club, aquest episodi escrit amb lletra de tango –“Ya me voy y me resigno / contra el destino nadie la talla / se terminaron para mi todas las farras...” (Adiós muchachos, del gran Carlos Gardel)– és la primera gran notícia de l'estiu en clau Barça. El millor de la història només centrat en el Barça? Que tremolin! Per cert, recordeu com va tornar de l'última convocatòria amb l'Argentina, prèvia al clàssic i a la trista eliminatòria contra l'Atlético? Fos, físicament i mentalment. Entesos.

Neymar

Paral·lelament, l'altra gran notícia és la renovació de Neymar. El brasiler és un fora de sèrie, i el Barça no ha de deixar escapar els seus primeres espases. Té un caràcter guanyador i no s'arronsa en els partits de cama dura. No arribarà mai al nivell de Messi (inabastable), però, si s'ho proposa, té categoria de sobres per ser, quan toqui –i si encara és aquí– la màxima estrella d'un equip de la grandesa del Barça. El dubte és si realment vol assumir aquest repte amb totes les conseqüències. Neymar va ser decisiu en la consecució de la Champions i en la primera meitat del curs passat, en absència de Messi, va fer un pas endavant.

És un pura sang. Però en el segon tram ens va ensenyar l'altra cara. Un jugador compromès no pot provocar una targeta que li suposa la suspensió i anar-se'n al Brasil a celebrar l'aniversari de la seva germana deixant l'equip trencant-se la cara a Eibar, per exemple. Tampoc no l'ajuda ser més protagonista a les xarxes socials que al camp. Si no millora aquests aspectes del comportament, correm el risc que el vestidor no se'l cregui.

Umtiti

Per acabar, parlem del nou central. Francament, no sé si Samuel Umtiti és l'home, però el que he vist no em desagrada. Té 22 anys, fa 1,81 m i és un defensa pur. El perfil s'ajusta força al que demanàvem i acceptarà compartir el lloc amb Mascherano. Per cert, Masche tampoc no jugarà més amb l'Argentina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)