Opinió

Esperant el Gamper

Comença una temporada difícil però il·lusionant

Avui veurem el Barça contra la Sampdoria, aquell equip que fa 25 anys li va disputar la copa d'Europa i que va perdre contra l'equip de Cruyff, amb gol de Koeman en la pròrroga. Els de Luis Enrique hi arriben amb tres partits jugats, dues victòries i una dolorosa derrota contra el Liverpool (4-0). 7 gols a favor i 7 en contra són números que indiquen feblesa defensiva, especialment en l'últim matx. Òbviament, en la pretemporada es prova gent nova i és un aparador per als joves per demostrar la seva vàlua. Així, ha deixat bones sensacions Cámara jugant de lateral esquerre i Masip, amb una notable sortida de pilota i fiabilitat a la porteria. Bons detalls d'Aleñá, sorprenent l'aportació del davanter Mujica (17), Alfaro i la resta que han de continuar la progressió amb el B de Gerard. Respecte als nous fitxatges, Denis Suárez ha demostrat el que ja sabíem, que té una gran qualitat tècnica i un perfil Barça total. Breu aparició del francès Digne a la banda amb bona esquerra. Només falten per debutar Umtiti, central esquerrà, i el migcampista André Gomes, que potser tindran minuts aquesta nit. Ignorem si Samper marxarà cedit o no, perquè l'interessa jugar partits. Pel que s'ha vist fins ara, la defensa ha de recuperar la fiabilitat i solvència de l'any anterior. La incertesa del porter titular com més aviat es resolgui millor, per donar la imprescindible seguretat que dóna un porter que no només atura, sinó que dirigeix la defensa. El lateral dret encara no té amo, i el que jugui ha de tenir tota la confiança de l'entrenador. Fins ara els dos candidats ataquen millor que defensen. El mig del camp s'ha reforçat bé tant en nombre com en qualitat. André Gomes va fer una gran temporada al València i pot jugar d'interior o de pivot pel seu físic. A la davantera, l'agradable sorpresa ha estat la progressió de Munir, no només pels gols que ha fet, sinó per la confiança que va agafant. Fins i tot amb el famós trident actual, es planteja si no hauria de ser ell el buscat quart atacant. Qui no hi serà avui és Neymar, que és als Jocs. Per cert, dels dos partits jugats els brasilers no han fet cap gol! Messi i Luis Suárez sí que hi seran, donant prestigi a aquest Barça que diumenge i dimecres vinent jugarà la supercopa d'Espanya contra el Sevilla. Avui, doncs, comença l'espectacle d'una temporada difícil però il·lusionant. Esperem que sigui una gran temporada.