Opinió

Fer el primer rècord mundial

En les dues darreres edicions l'han batut dos coreans en
el tir amb arc

L'arribada dels Jocs Olímpics porta per als esportistes d'elit tot un seguit de títols i medalles, marques personals, i també diversos rècords, ja siguin estatals, continentals, olímpics o mundials. Sempre hi ha un esportista que és el primer que aconsegueix la primera medalla d'or d'aquella edició dels Jocs, que ve marcada pel calendari i ja se sap de quina disciplina i en quin esport serà. En la primera jornada o les primeres jornades, però, també hi ha la curiositat de veure qui farà i en quin esport hi haurà el primer rècord mundial en els Jocs Olímpics. Això no ve marcat pel calendari i no se sap en quin dia i en quina especialitat pot arribar.

En les dues darreres edicions dels Jocs Olímpics que s'han disputat, a Londres l'any 2012 i en aquests de Rio 2016, s'ha donat la casualitat que el primer rècord del món que s'ha batut ha arribat en el mateix esport, el tir amb arc; en la mateixa disciplina, la fase classificatòria de 72 fletxes individual, i els han aconseguit dos tiradors del mateix país: Corea del Sud. En aquesta edició es va batre el rècord mundial de l'anterior, tots dos rècords es van batre abans que es fes la cerimònia d'inauguració i l'encesa del peveter, i cap dels dos tiradors va lluitar per les medalles en la fase final.

A Londres, el coreà Im Dong-hyun va fer una puntuació de 699 en la classificació individual de tir amb arc i va aconseguir un rècord mundial, tot i que tenia una visió del 10 per cent en l'ull esquerre i d'un 20 per cent en el dret. Després va ser eliminat en els setzens de final del quadre d'enfrontaments directes. La seva marca es va mantenir fins que el seu compatriota Kim Woo-jin el va superar per un punt, i va arribar als 700. El nou posseïdor de la millor marca mundial tampoc va estar afortunat en els enfrontaments directes i va quedar fora de la competició en la segona eliminatòria. Fer el primer rècord mundial, en aquests casos, no ha portat ni títol ni medalla olímpica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)