Opinió

La competició olímpica continua

En els Paralímpics
hi haurà
moltes històries humanes per explicar

Els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro van finalitzar el cap de setmana passat i es va posar fi a disset dies de competició entre dues cerimònies fastuoses per donar la benvinguda als milers d'esportistes participants i acomiadar-los. La competició olímpica, però, continua, i d'aquí a deu dies uns altres atletes ocuparan el seu llocs a les instal·lacions esportives i s'iniciaran els Jocs Paralímpics de Rio. Del dimecres 7 al diumenge 18 de setembre, novament milers d'esportistes buscaran les medalles olímpiques, els diplomes, la millor classificació possible o simplement superar el seu registre personal en una competició que tornara a portar moltes emocions. És del tot segur que les seves actuacions a dins de la pista, la piscina i els diferents pavellons no tindran la cobertura mediàtica ni televisiva que els seus predecessors, però també hi ha la mateixa seguretat que hi haurà moltes més històries humanes i de superació personal per poder explicar.

Els Jocs Paralímpics hauran d'afrontar molts més problemes, ja que hi ha hagut retallades per la crisi econòmica que afecta el comitè organitzador. Es mantindran els 22 esports previstos, però es prescindirà de personal, es revisaran les zones de serveis de totes les instal·lacions, algunes no s'utilitzaran –com la de l'esgrima en cadira de rodes, que es ressituarà–, hi haurà canvis en el servei de transports i es tancarà un centre de premsa. En el vessant de la competició, els esportistes russos paralímpics no podran participar en cap de les disciplines, pel dopatge d'estat, en una sanció molt més dura que els seus compatriotes olímpics, que només van ser apartats totalment en l'atletisme. Tot i això, els Jocs Paralímpics tindran la major participació dels que s'han fet fins ara, amb més de 4.350 esportistes de 175 països. El Comitè Paralímpic Espanyol té prevista una delegació que superarà els 115 esportistes, i una trentena seran catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)