Opinió

ADN Barça

Desitjo de tot cor que aquesta nova estratègia de fitxatges sigui puntual i que tornem aviat a apostar
per una bona estructura del futbol de base

Aquest estiu el Barça ha fet una sèrie de fitxatges pensant en la quantitat de partits que comporta jugar tres competicions alhora i buscant recanvis de qualitat per donar descans als titulars i a les figures indiscutibles. L'experiència de l'any passat ha provocat que el Barça hagi gastat 92 milions fixos i 28 en variables, sense comptar els 30 d'Alcácer. Clarament superior a la quantitat que el club va dir que es podria gastar. Fins aquí, com sempre amb aquesta directiva, hem pagat més del que pagaria qualsevol altre i hem venut per sota del que vendria un altre. Però, aquesta vegada, hi ha un canvi clar d'estil o d'estratègia a l'hora de fitxar. Les noves incorporacions tenen experiència destacable i una mitjana d'edat al voltant dels 22 anys. Llavors, en quina situació deixa el futbol de base i els joves talents aquesta nova manera de fer? Aquest canvi d'estratègia, què significa? Com pot afectar el present i futur del Barça?

El Barça ha sigut i és gran, i mundialment envejat, gràcies a jugadors com Puyol, Guardiola, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Piqué i Messi. De fet, el planter, l'escola i la formació en general forma part del nostre ADN i és un dels grans motius d'orgull del barcelonisme. Treure jugadors com els abans esmentats ens ha portat a conquerir tots els títols possibles i a ser l'únic equip del món que ho ha fet en un sol any. I ho hem fet amb una base de jugadors de la Masia i amb algunes incorporacions concretes que hi han ajudat com és el cas de Hristo, Koeman, Ronaldinho... Si repasseu les finals de lliga de campions guanyades, veureu a què em refereixo.

Llavors, què està passant? Potser és que hem de recuperar ràpidament el terreny perdut per la desastrosa planificació de l'any passat en matèria de fitxatges i que volem guanyar la lliga de campions tan aviat com sigui possible i al preu que sigui perquè dóna prestigi i diners. Això, però, també era possible fins ara amb una bona estratègia de formació, amb una aposta clara pel planter i un cost clarament inferior.

Sincerament, em temo que la junta actual vol un tipus de club multinacional que funcioni mitjançant el talonari, en què els sentiments i els valors es tenen en compte en funció del cost i la rendibilitat. Tinc molta por que ens estiguem florentinitzant. De vegades penso que tot això ha de formar part d'un pla que potser ens portarà a una situació més semblant a una empresa i menys a un club que realment sigui dels socis. És evident la falta de connexió de la junta actual amb els valors que han fet gran aquest club, amb la formació de jugadors i amb el planter. De fet, em sembla que el planter només serveix per fer-se la foto quan dóna bones notícies o guanya títols.

Estic content de veure que el Barça està jugant molt bé i que les incorporacions sembla que funcionen, però em fa molta por que això sigui el principi de la fi del que ha sigut i significat el planter. El planter ens fa grans, ens diferencia i ben portat és una gran font d'ingressos i de reducció de costos de fitxatges. Però, sobretot, és nostre i forma part del nostre ADN. Desitjo de tot cor que aquesta nova estratègia de fitxatges sigui puntual i que tornem aviat a apostar per una bona estructura del futbol de base que ens garanteixi el present i el
futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)