Seleccions

Seleccions catalanes

Handbol

La selecció catalana torna a escena contra Qatar

Handbol. El partit es disputarà el 22 de desembre a Granollers. Carlos Viver exercirà de seleccionador contra l'actual subcampiona del món

Emmarcat en els actes del 75è aniversari de la Federació Catalana d'Handbol, la selecció masculina tornarà a escena el pròxim 22 de desembre amb un partit amistós a Granollers contra el combinat de Qatar, el vigent subcampió del món. L'últim partit del conjunt quadribarrat va ser el 13 de juny del 2009 a Mataró, coincidint amb el Dia de les Seleccions, en què l'equip dirigit per Manolo Montoya va vèncer Egipte per 34-29. Ara Montoya forma part del cos tècnic de la selecció que lidera Valero Rivera i que a finals d'any s'estarà preparant a Catalunya abans d'abordar el mundial de França.

Inicialment, la Federació Catalana d'Handbol tenia previst disputar aquest partit a principis de juny, però no va poder concretar la data amb els possibles rivals. En aquell moment, la idea era que Xavi Pascual i Carlos Viver formessin un tàndem com a seleccionadors, però el posterior compromís de l'entrenador blaugrana amb la selecció de Romania deixarà el granollerí com a màxim responsable de l'equip. S'haurà de veure si Viver podrà disposar de tots els internacionals catalans que conformen el combinat espanyol, que a principis d'any també disputaran el mundial de França. En l'última convocatòria de l'equip espanyol, que ara dirigeixen Jordi Ribera i Toni Garcia, hi figuraven sis catalans: Víctor Tomàs, Valero Rivera i Viran Morros, del Barça Lassa; Adrià Figueras, del Fraikin BM Granollers; Joan Cañellas, del Vardar, i Ferran Solé, del Tolosa. En la selecció de Qatar, campió asiàtic, subcampió del món i que va arribar als quarts de final en els Jocs de Rio, hi destaca l'exporter del Barça Daniel Saric. De fet, en l'equip de Valero hi ha diversos nacionalitzats, com els montenegrins Zarko Markovic i Goran Stojanovic, el cubà Rafael Capote, l'asturià Borja Fernández i el francès Bertrand Roine, entre d'altres.

Precedents

L'últim precedent de la selecció catalana masculina va ser a Mataró contra Egipte. En aquell equip hi figuraven alguns jugadors que encara estan plenament en actiu com ara Joan Saubich, Antonio García, Marc Garcia, Vicente Álamo i el mateix Adrià Figueras. Un dels partits més recordats, però, va ser el del debut, el 4 de gener del 2000 a Granollers, en què l'equip entrenat per Valero va superar Suècia (30-28), que aleshores era la campiona del món i europea, a més de subcampiona olímpica a Atlanta 96.

4 de gener de 2000
Catalunya - Suècia
30-28
(Pavelló d'Esports de Granollers)
2 de juny de 2002
Catalunya - França
20-27
(Pavelló d'Esports de Granollers)
4 de juny de 2003
Catalunya - Islàndia
30-26
(Pavelló d'Esports de Palau, Girona)
8 de juny de 2004
Catalunya - Sèrbia i Montenegro
21-23
(Palau Blaugrana)
1 de juny de 2005
Catalunya - Eslovènia
26-24
(Pavelló Onze de Setembre de Lleida)
21 i 22 de gener de 2006
Catalunya - Japó
29-29
Catalunya - Brasil
39-30
(Pavelló d'Esports de Palau, Girona)
17 de gener de 2007
Catalunya - Brasil
29-30
(Pavelló municipal de Berga)
7 de juny de 2008
Catalunya - Tunísia
38-30
(Pavelló d'Esports de Palau, Girona)
13 de juny de 2009
Catalunya - Egipte
34-29
(Pavelló Teresa Maria Roca, Mataró)

La copa de les Nacions femenina

Al mateix Palau d'Esports de Granollers, la selecció catalana femenina, que dirigeix Josep Ibáñez, participarà el 21 i 22 de desembre en la 9a edició de la copa de les Nacions, on també competiran els combinats de Suïssa, Euskadi i Galícia. El dimecres 21 es disputaran les semifinals, i el 22 la pugna pel tercer i quart lloc, i la final, prèvia al partit entre Catalunya i la selecció de Qatar. El vigent campió de la competició és l'equip del País Basc, que va vèncer l'any passat a Elgoibar. La selecció de Catalunya va guanyar la segona edició, disputada el 2009 a la Corunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)