La federació confia en un ple absolut a Montilivi
Satisfets. L’ens està molt content d’haver descentralitzat el partit després de la tendència a la baixa d’espectadors a la ciutat de Barcelona i rodalia
Des de fa alguns dies tots i cadascun dels 14.286 seients que hi ha a Montilivi estan venuts i repartits. La federació catalana ha quedat satisfeta d’haver descentralitzat el partit de la selecció –en l’era moderna s’havia disputat sempre al voltant de l’àrea metropolitana de Barcelona– i haver-lo portat a Montilivi, on l’any 2016 es va arribar al 89% d’ocupació. Unes cotes només superades pel Catalunya-Brasil de l’any 2002 al Camp Nou.
La davallada del nombre d’espectadors en els darrers anys a Barcelona i la seva àrea metropolitana va provocar que la federació es plantegés canviar l’escenari per portar la selecció a altres indrets de Catalunya. “Ja fa algunes temporades que la federació ha intentat descentralitzar els seus actes. Hem viatjat pel territori amb les assemblees, els partits de copa Catalunya, la supercopa i també el partit de la selecció. L’objectiu és fer que tot el futbol català pugui gaudir de futbolistes de primer nivell arreu”, explica el director de comunicació de la federació, Álvaro Montoliu.
Revitalització
Amb la crisi econòmica que impedia portar rivals de renom, la federació ha volgut donar diversos cops d’efecte per intentar que el partit de la selecció fos un punt d’atracció per a l’aficionat del futbol i evitar la davallada del nombre d’espectadors. Del 2000 al 2005, la mitjana d’espectadors va ser de 68.000; del 2010 fins al 2013, la mitjana va caure fins als 28.000. El partit contra el País Basc de l’any 2015 va suposar una revitalització i el 2016 el fet de portar el partit de la selecció a Montilivi li va donar un altre aire. “En un moment determinat, el partit de la selecció deixa de ser un focus de reivindicació i se centra a ser una festa esportiva. Això, i el fet que l’accés al futbol en els últims anys s’hagi universalitzat, va provocar que el partit deixés de tenir tanta afluència”, raonen des de la federació. “Però no és una qüestió només d’aquest partit, trobem que en general costa molt omplir els estadis”, afirma Montoliu.
La federació està molt contenta amb la resposta de Girona. Molt especialment aquest curs, en què les peticions d’entrades –gratuïtes i de preus reduïts– han volat en pocs dies. “Partim de la base que el partit és deficitari, de manera que la prioritat és que els clubs i els federats puguin accedir al partit”, explica Montoliu, que reconeix que l’ens ha intensificat els controls de repartiment d’entrades perquè no passi com l’any 2016, en què es va vendre i repartir tot però al partit hi havia un miler de seients buits: “Hi ha molta demanda, de manera que cada delegat i directiu federatiu de la zona ha de al màxim d’acurat a l’hora de repartir les entrades que cada club realment necessita.”