Seleccions

Catalunya batega fort

La selecció domina i deixa bones sensacions en la festa del futbol català, malgrat no poder passar de l’empat contra Panamà (2-2) a la Nova Creu Alta

Catalunya 2 PaNAMÀ 2

PANAMÀ:Mosquera, Fariña, Blackman (Murillo, 59’), Andrade (Krug, 72’), Miller (O. Davis, 80’), Davis (Brown, 59’), Welch (Ramírez, 80’), Núñez (Hurtado, 59’), Bárcenas (Stephens, 59’), Gondola (Morán, 72’) i Rodríguez (Guerrero, 46’). CATALUNYA:Arnau Tenas (Cárdenas, 46’), Bellerín (Pubill, 46’), Mingueza (Altimira, 46’), Eric Garcia (Mármol, 46’), Sergi Cardona (Jastin, 54’), Marc Roca (Terrats, 46’), Oriol Romeu (Gumbau, 46’), Joan Jordán, Aleñá (Joan González, 50’), Sergio Gómez i Jutglà (Marc Cardona, 46’). GOLS:1-0 (11’) Jutglà. 1-1 (17’) Davis. 1-2 (38’) Gondola. 2-2 (49’) Aleñá.ÀRBITRE:Garcia Verdura.T.G.:a Miller (66’), de Panamà.T.V.:Cap.PÚBLIC:5.859 espectadors a l’estadi de la Nova Creu Alta de Sabadell.

Dos anys ha calgut esperar per tornar a veure jugar Catalunya. Lluny queden les grans nits amb el combinat català jugant contra el Brasil o l’Argentina davant d’un Camp Nou ple a vessar, però el futbol català continua necessitant tenir aquesta finestra per on mostrar al món que, el dia que li arribi l’oportunitat, Catalunya té el potencial per competir de tu a tu contra qualsevol selecció. Ahir, després de només un entrenament conjunt realitzat el mateix dia del partit, els de Gerard López van empatar contra Panamà (2-2) en un partit en què, amb una mica més de seguretat al darrere, els catalans podrien haver guanyat sense problema. I no cal oblidar que, entre lesionats i jugadors convocats amb la selecció espanyola per a l’Eurocopa, el nivell de Catalunya és molt més alt del que es va poder veure ahir.

Com gairebé sempre en aquests partits, per desgràcia pel que significa, el menys important era el resultat. Va ser un dia de festa i de reivindicació, amb l’objectiu de gaudir tot esperant que un dia es puguin jugar aquests partits de manera oficial. I en aquest sentit s’hi pot posar alguna pega, i és que la Nova Creu Alta de Sabadell no va arribar ni a mitja entrada. Qui hi va ser es va fer sentir, sobretot en la segona part a mesura que anaven passant els minuts, però és innegable que cal fer una profunda reflexió sobre com s’ha de donar més importància i visibilitat a la selecció catalana.

Un talent innat

Futbolísticament, Catalunya va complir com s’esperava. Davant d’una selecció panamenya molt més acostumada a jugar plegats i, sobretot, molt més física, els catalans van demostrar que no necessiten gaire miracles per entendre’s amb la pilota als peus i jugar, des del primer minut, amb la voluntat de ser protagonistes. Per això, allà on no van arribar les cames ni la tàctica va arribar el talent dels jugadors de la quadribarrada –ahir amb una samarreta amb cinc barres.

El ritme del partit va ser baix, això no es pot negar, però Catalunya va assumir el domini de la possessió des del primer minut. No va ser fins al minut 9, en una acció a pilota aturada, que va arribar la primera ocasió, i després el gol va caure de seguida. Dos minuts després, en l’11’, Mingueza va fer una bona passada llarga per a Jutglà, que va aprofitar la sortida del porter per marcar de vaselina l’1-0.

Catalunya es posava per davant fent mèrits pel control del partit que tenia, però Panamà va reaccionar. A través de les cames de l’exjugador del Girona Yoel Bárcenas i de Gondola els panamenys van generar perill al contraatac. Primer Tenas va fer una gran aturada per evitar l’empat de Gondola (14’), però en el minut 17 el porter del PSG ja no va poder fer res per evitar el gol de Davis, que va rematar al segon pal una centrada de Bárcenas, que havia fet ballar Sergi Cardona dins l’àrea. L’empenta de Panamà, a base de físic, va durar i va acabar arribant l’1-2 quan Gondola va aprofitar una altra assistència de Yoel Bárcenas (38’).

Si la primera part va tenir un ritme baix, la segona, encara més. Els canvis constants i algunes interrupcions per problemes físics van alentir més el joc. La sort de Catalunya va ser que en els primers minuts Aleñá va poder fer el 2-2 després de recuperar l’esfèrica prop de l’àrea rival i amb una bona definició davant del porter (49’). A part d’això, només Pubill, el més perillós partint del lateral dret, va animar una mica el partit amb tres bones ocasions que haurien pogut donar la victòria a la selecció catalana.