Seleccions

“La flama no es pot apagar”

El president Andreu Subies considera que el partit contra Tunísia va ser un èxit total i admet que l'afluència va superar les previsions de la pròpia federació catalana

Alhora confirma que es buscaran fórmules per seguir creixent

36.545 espectadors divendres passat a l'Estadi Olímpic Lluís Companys. La xifra parla per si sola. Un èxit. L'afluència d'aficionats catalans a la muntanya màgica per tal de donar suport una vegada més a la seva selecció, en aquest cas contra Tunísia, va superar fins i tot les previsions de la pròpia federació catalana, que en les hores prèvies al partit va dir que ja estarien satisfets amb un aforament d'uns 25.000 espectadors, xifra amb què ja es cobrien sobradament les despeses del partit. No com en anys anteriors, en què el fet de voler portar seleccions del nivell d'Argentina ha acabat costant un ull de la cara i ha deixat la tresoreria de la federació catalana ben afeblida.

El Catalunya-Tunísia de divendres, de fet, ha estat el quart partit de la selecció amb major afluència de públic dels últims set anys, només superat pel Catalunya-Euskadi del 2006 (56.354 espectadors), el Catalunya-Argentina del 2009 (53.000) i el Catalunya-Argentina del 2008 (42.380). Les visites d'Hondures, Colòmbia, Costa Rica i Paraguai no han reunit tanta gent.

Jornada rodona i de la qual el president de la federació catalana, Andreu Subies, no dubta a fer un balanç positiu: “Estem molt contents. Es va veure un bon espectacle i va ser un acte de país important. Ens va sorprendre la resposta de la gent. Portar gairebé 40.000 persones a l'Estadi Olímpic és un èxit total. Aquest partit ens ha donat molta força i ara la flama no es pot apagar. Cal trobar fórmules per seguir creixent com a selecció, i les trobarem; la lluita ha de ser constant.”

Subies també ha tingut paraules d'agraïment envers la feina feta per la Plataforma pro Seleccions Catalanes, que en el minut 20.14 del partit contra Tunísia va instar la gent a reclamar l'oficialitat de Catalunya en el mundial de Brasil 2014. “La plataforma està fent bona feina. Tot acte reivindicatiu suma. Tots tenim un objectiu comú, que no és cap altre que el reconeixement oficial de la nostra selecció”, assegura.

Cal trobar fórmules per seguir creixent com a selecció i les trobarem; la lluita ha de ser constant
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL
Portar gairebé 40.000 persones a l'Estadi és un èxit total. Aquest partit ens ha donat molta força però cal seguir treballant

La visita a Tunísia, en l'horitzó

Entre el 2012 i el 2013, la selecció tornarà la visita a Tunísia, segons el conveni signat entre ambdues federacions. La data no està fixada, però que Catalunya tornarà a jugar fora de les seves fronteres és un fet. No ho fa des del 29 de desembre del 2007, en què va visitar el País Basc (1-1). Aquest és l'únic partit fora de terres catalanes en la història recent de la selecció. L'anterior precedent ja l'hem d'anar a buscar al 21 de novembre del 1973, en què Catalunya va jugar contra una selecció del Sud-est (1-2) a La Condomina (Múrcia). “El futur passa per tenir rellevància com a selecció, ja sigui a casa o a fora”, diu Subies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)