Seleccions

Una llista per brillar

Partit de Nadal. Gerard convoca contra Cap Verd tots els cracs excepte Joan Verdú, que no té el permís del Betis, ni Víctor Valdés, Puyol i Xavi, que arrosseguen lesions i problemes físics

“Catalunya té molt potencial i podria plantar cara en qualsevol competició internacional.” Aquesta afirmació recurrent, que ha sortit de la boca del seleccionador més d'una vegada, va quedar ahir ben refermada. Gerard López va fer pública la llista de 22 homes que s'enfrontaran amb Cap Verd el pròxim dia 30. Un simple cop d'ull a la convocatòria és suficient per veure que aquest grup de jugadors, nom per nom, seria capaç de donar més d'una alegria. A la selecció hi ha molta qualitat per brillar. I això que els problemes físics han deixat fora del partit Víctor Valdés, Xavi i Puyol, i que el tècnic del Betis no deixa jugar Joan Verdú.

Gerard López volia debutar amb un bloc potent i el compromís de tothom ho ha fet possible. El granollerí va oferir ahir la llista de jugadors que dilluns vinent estaran a les seves ordres, en el partit i també en un entrenament matinal. Els cracs del Barça que estan en condicions físiques plenes no fallaran, ni tampoc les figures de l'Espanyol, que s'afegeixen a una llista farcida de futbolistes de primera divisió. Bojan Krkic, que és a l'Ajax, i Oriol Rossell, del Kansas City, posaran el repunt internacional a la convocatòria.

Tot i cridar futbolistes consolidadíssims a la selecció com ara Sergio García i Gerard Piqué, la llista és també renovadora, ja que hi ha sis jugadors que vestiran amb la samarreta de Catalunya per primer cop. És el cas de Víctor Álvarez i David López (Espanyol), Oriol Rosell (Kansas City), Oriol Riera (Osasuna), Aleix Vidal (Almeria) i Marc Valiente (Valladolid), tots ells, explica Gerard, “vénen amb unes ganes boges i molta il·lusió.” Amb tot, el seleccionador, que ha rebut “alguns consells de Johan Cruyff en les últimes setmanes”, garanteix un bon vespre de futbol a l'Estadi Olímpic: “Vull que els jugadors vinguin a gaudir, el resultat no és el més important, i buscarem oferir un bon espectacle.”

Una crida a l'afició

La Federació Catalana de Futbol (FCF), que ja ha venut unes 5.000 entrades per al partit i preveu una assistència que voregi els 20.000 espectadors, espera que l'afició catalana respongui com ho ha fet en altres jornades reivindicatives. “Aquest partit és l'acte futbolístic més important del nostre país”, va afirmar el president Andreu Subies, que va remarcar-ne la transcendència “social i política”. El seleccionador tampoc no va amagar la importància de la cita. “Aquest és el primer acte després que s'hagi posat data i pregunta al referèndum”, va dir Gerard López, que va afegir: “En l'àmbit social i polític ens hi juguem bastant, a través del futbol ens veuen arreu del món, i enguany el duel de la selecció no és un partit més, tot canvia. Ha de ser una festa, i com a català demano que la gent respongui a la crida.”

Els 22 seleccionats
Porters
Kiko Casilla
Espanyol
Jordi Codina
Getafe
Defenses
Martín Montoya
Barça
Víctor Álvarez
Espanyol
Gerard Piqué
Barça
Marc Bartra
Barça
Marc Valiente
Valladolid
Oriol Rosell
Kansas City
Jordi Alba
Barça
Joan Capdevila
Espanyol
Migcampistes
Sergio Busquets
Barça
David López
Espanyol
Javi Márquez
Elx
Víctor Sánchez
Espanyol
Sergi Roberto
Barça
Cesc Fàbregas
Barça
Davanters
Piti
Granada
Cristian Tello
Barça
Oriol Riera
Osasuna
Bojan
Ajax
Aleix Vidal
Almeria
Sergio García
Espanyol
El cos tècnic
Gerard López (seleccionador) i Sergio González i Xavi Aguado (entrenadors auxiliars).

CITA IMPORTANT

“En l'àmbit polític i social ens hi juguem bastant”, va dir Gerard, que vol una afició implicada
El Barça, amb vuit jugadors, és l'equip que hi aporta més homes, seguit per l'Espanyol (6)

Tensió amb el Betis per la no-disponibilitat de Verdú

Gerard va remarcar ahir la predisposició dels futbolistes per jugar amb Catalunya. Tot i això, hi ha variables que el seleccionador no pot controlar, com ara la resposta dels clubs. En general tot són facilitats, tot i que el tècnic va explicar ahir que el Betis no deixarà participar Joan Verdú. “Conec Verdú i m'havia mostrat la seva il·lusió per venir, però l'entrenador del Betis s'hi va negar en rodó”, va relatar Gerard, que es va mostrar contrariat: “Juan Carlos Garrido va menysprear aquest partit, va dir que no li interessava i que no entenia per què és feia.” Hores després, tècnic verd-i-blanc va donar la seva versió dels fets en declaracions a Catalunya Ràdio. “No m'he tancat en banda ni he menyspreat el partit” va dir Garrido, que es va mostrar sorprès: “Jo només he parlat amb Verdú, no he tingut converses ni amb Gerard ni amb cap membre de la FCF.” L'entrenador també va explicar per què no cedeix el futbolista: “En el pròxim partit de lliga ens hi juguem molt.” El club havia esgrimit aquest argument hores abans en un comunicat.

Respecte de les altres baixes, Gerard va explicar que Xavi no entrava a la llista perquè té un microtrencament al soli i que Carles Puyol li va demanar personalment no participar per “fer net de l'última lesió”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)