Seleccions

El cos tècnic de la selecció

Gerard, Sergio González i Aguado

Un repte compartit

Gerard López s'ha volgut envoltar de dos companys que coneix bé, Sergio González i Xavi Aguado, per afrontar la seva etapa al capdavant de la selecció

Els tres tècnics, que van treballar en conjunt per consensuar la convocatòria, tenen un passat comú amb Catalunya i representen camins diferents en el futbol de casa nostra

Xavi Aguadoja va rebre
la proposta d'acompanyar Guardiola com a tècnic
de la selecció catalana l'any 2005, però la van rebutjar

Gerard López encetarà avui una etapa nova a la selecció. El tècnic granollerí estrena càrrec a la banqueta de Catalunya i no estarà sol. S'ha envoltat de bons amics i gent de futbol, exjugadors que saben molt bé què significa defensar les quatre barres hivern rere hivern: Sergio González i Xavi Aguado. Tots dos han acompanyat el seleccionador les últimes setmanes, han col·laborat en la presa de decisions i en la configuració de la llista i continuaran treballant braç a braç en el futur.

“Fa dos mesos que col·laborem directament”, explica l'exfutbolista del Saragossa Xavi Aguado, que detalla com ha viscut el cos tècnic de la selecció les últimes setmanes: “Vam crear fins i tot un grup de WhatsApp en què anàvem fent seguiment dels jugadors.” El badaloní, que coneix Gerard de quan era petit, ja que era amic del seu germà, remarca la importància que té jugar amb la selecció quan vius fora de Catalunya: “Sé el que se sent quan no ets aquí i tornes per disputar el partit de Nadal, és molt especial i per mi era una festa poder jugar davant la meva gent.” Aguado, de fet, detalla que els partits amb Catalunya li han servit per “fer amistats”, com ara la dels mateixos Gerard i Sergio. El tècnic, d'altra banda, sempre guardarà “la selecció al cor”, sobretot després que se li fes un homenatge amb la quadribarrada al Camp Nou.

Aquest sentiment és també familiar per a l'altre membre del cos tècnic, Sergio González, que és l'home que més cops ha estat internacional amb Catalunya (quinze). L'ara segon entrenador de l'Espanyol B comparteix sensacions amb Aguado: “La selecció per mi és molt especial, i sempre recordaré que hi vaig marcar l'últim gol de la meva carrera, en l'homenatge que em van fer l'any passat. Tot són bons records i sempre que se'm demani alguna cosa, estic disposat a donar un cop de mà.”

Una potència internacional

Agafar les regnes de la selecció en un moment com l'actual és un repte per a tots. En l'aspecte futbolístic, a més, Catalunya viu un dels millors moments de la seva història. “Fer la llista de 22 noms és un maldecap, perquè hi ha molt potencial”, ha explicat en repetides ocasions Gerard. Aguado, de fet, detalla que fer la convocatòria no ha estat fàcil: “Hem fet un equip amb jugadors de primera i alguns s'han hagut de quedar fora. Catalunya té nivell per competir i plantar cara en una competició com ara el mundial.”

El nivell que aporten els jugadors que han encadenat èxits internacionals amb el Barça han dut la selecció a una altra dimensió. El futbol català, però, transcendeix el club blaugrana i aquest aspecte també s'ha cuidat, ja que el trio de tècnics representen diverses sensibilitats. Ho detalla Sergio: “Tots treballem per a la selecció i és el que compta, però no es pot amagar que Gerard representa una mica més l'afició culer, jo la de l'Espanyol i el Xavi seria una peça més neutra. Crec que plegats fem un bon còctel perquè tot surti bé. A més, ens coneixem de fa molt de temps i anem en la mateixa línia.”

La selecció havia temptat Aguado

Tot i aterrar al cos tècnic de la selecció en les últimes setmanes, Xavi Aguado ja va estar a un pas d'ocupar un càrrec similar el 2005, quan Pitxi Alonso va deixar la banqueta de Catalunya. Ho hagués fet al costat de Guardiola, tal com ell mateix relata. “Vaig estar traient-me el títol d'entrenador amb el Pep i vam fer una gran amistat. Llavors, quan estàvem a les acaballes del curs, vam rebre una trucada del president de la federació oferint-nos la selecció”, detalla el badaloní, que argumenta la resposta negativa final: “Vam tenir diverses reunions i vam considerar que era molt precipitat agafar aquest càrrec tot just havent acabat el curs, ja que quan fas un pas com aquest has de tenir la sensació que el fas en ferm.” Aguado, amb tot, ja ha tingut una experiència de dos anys com a tècnic de la selecció cadet de l'Aragó i ara col·labora amb la televisió i la ràdio d'aquesta comunitat, comentant l'actualitat del club de la seva vida, el Saragossa.

En números
El cos tècnic de Catalunya coneix molt bé la selecció.
4
categories
de la selecció han tingut Gerard com a futbolista: l'alevina, la sub-15, la sub-17 i l'absoluta.
15
cops
ha estat internacional Sergio González amb Catalunya. En té el rècord.
2
partits
va compartir Xavi Aguado amb Sergio i Gerard: contra Iugoslàvia (1999) i contra Lituània (2000).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)