Seleccions

Ara és l'hora del futbol

Després de l'èxit de la Via Catalana, Catalunya té avui una altra cita, en aquest cas amb l'esport, en el duel Nadal de la selecció contra Cap Verd

Gerard s'estrena a la banqueta i ha cridat tots els cracs disponibles

Els sentiments es porten a dins. Són personals i intransferibles. Es viuen dia rere dia, des del moment en què sona el despertador fins a l'hora d'anar a dormir. Hi ha mil maneres de mostrar què és el que penses, què és el que vols, d'exhibir allò que portes dins. Catalunya, com a poble, sap molt bé com fer-ho. L'any passat, més d'un milió i mig de persones van clamar a Barcelona per la independència i, tres mesos enrere, l'èxit es va repetir i tot el país es va unir en una Via Catalana que va recórrer el territori de sud a nord: dues maneres diferents de demanar la mateixa cosa en una data especial i significativa, l'Onze de Setembre. Llavors va ser el torn del carrer i ara és el de l'estadi.

La selecció juga avui contra Cap Verd el tradicional amistós de Nadal. D'entrada, i sobretot pel nom del contrincant i el format desgastat de la cita, pot fer un pèl de mandra apropar-se a Montjuïc. Quan algú vol una cosa, però, ha de lluitar per ella. Res és fàcil i avui la graderia hauria de presentar un bon aspecte. Hi ha pocs escenaris amb la grandiloqüència d'un estadi que ha acollit uns jocs olímpics i pocs elements que tinguin el poder d'atracció dels cracs mundials del futbol. Els focus estaran de nou sobre Catalunya i la resposta ha d'estar a l'altura.

Avui és dia d'estelades i senyeres; d'emocionar-se escoltant Els segadors. Cal estar al costat d'aquesta selecció en el seu camí cap a l'oficialitat, ja que el recorregut és més pla quan es fa acompanyat. Mentre Catalunya no pugui competir en un mundial o una Eurocopa, com un país normal, el compromís i l'alè de la seva gent són més necessaris que mai.

A tot això, com cada any últimament, s'hi ha d'afegir que els arguments futbolístics de la selecció estan al nivell dels d'una gran potència. Gerard debuta avui a la banqueta de Catalunya i s'ha volgut envoltar del millor grup de futbolistes possible. Dels cracs, només hi falten els que no han pogut venir perquè físicament no estan a punt (Xavi, Puyol i Valdés), ni tampoc Joan Verdú, vetat pel Betis, un club amb una visió desigual de les coses: el barceloní no pot jugar amb Catalunya, però dos altres futbolistes verd-i-blancs, Cedrick i Juanfran, estaran avui en un partit benèfic al Santiago Bernabéu.

Catalunya, la potència

El calendari i el fet que la selecció no estigui reconeguda oficialment, un tret que fa que federacions com ara l'escocesa diguin no a Catalunya, ha propiciat que el rival d'aquest any sigui Cap Verd, un dels combinats que més ha crescut en els últims anys, però que no té cap crac a les seves files. Tots els quirats, doncs, els hauran de posar els jugadors d'aquí. En aquest aspecte, no caldrà patir, perquè el potencial de Catalunya és inqüestionable i els noms ho corroboren: Kiko Casilla, Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets i Sergio García, entre altres. El seleccionador, de fet, té molt clar que hi ha qualitat de sobres per fer dues convocatòries diferents. Avui la seva idea és fer un equip per cada part. L'objectiu és clar: gaudir d'una jornada festiva i fer que sigui completa amb una victòria. De raons per a l'optimisme, en tenim vint-i-dues.

Els millors del món juguen a Catalunya i, per qualitat, la selecció podria competir contra qualsevol país
La idea que tinc és que Catalunya ofereixi un bon espectacle, en la línia de Cruyff. N'hem de gaudir i evitar cap lesió
Gerard López
seleccionador de catalunya
Tots sabem la repercussió que té el futbol: aprofitem-ho. És un any important i el partit dóna mitjans a la gent per fer sentir la seva veu
Aquesta és la cita esportiva més important que fa Catalunya, i és un dia ideal per opinar o manifestar-se
Andreu Subies
president de la fcf
Tenim molta qualitat i potencial. Intentarem fer un bon partit i dignificar el futbol de Cap Verd
Lucio Antunes
seleccionador de cap verd

Xumetra, convocat a última hora

Gerard López va haver de retocar la convocatòria en el darrer moment, ja que el migcampista de l'Elx Javi Márquez és baixa. Així ho van comunicar a la federació els serveis mèdics del club del Baix Vinalopó, que van precisar que el barceloní tenia una lumbàlgia aguda. El seu lloc el cobrirà l'extrem del Llevant Jordi Xumetra, que debutarà amb la selecció catalana. El futbolista de l'Estartit, amb tot, representarà també la demarcació gironina, que era l'única sense cap futbolista en la llista de Gerard. El jugador de 28 anys, doncs, tancarà un 2013 molt profitós en l'aspecte personal, ja que va pujar a primera amb l'Elx i ha debutat en la màxima categoria amb el Llevant, amb el colofó de poder jugar amb Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)