Barça

“Tinc fam de gols”

Presentació. El Barça dona la benvinguda a Lewandowski en un acte a l’hotel de concentració de Fort Lauderdale durant la gira pels Estats Units

Amb la ressaca del dia següent de la golejada per 0 a 6 contra l’Inter de Miami en el partit d’estrena de la gira pels Estats Units, el club blaugrana va presentar finalment Robert Lewandowski com a nou jugador del primer equip. Una benvinguda que arribava amb un parell de dies de retard per uns serrells del contracte que encara faltaven per tancar.

El polonès va aparèixer amb un somriure d’orella a orella per la terrassa de l’hotel Conrad Fort Lauderdale Beach, lloc de concentració dels culers durant l’estada a la ciutat de Florida. Una expressió que també connotava una certa incredulitat per protagonitzar un acte de benvinguda tan insòlit, i és que el Barça és un club peculiar.

Davant de tota la directiva blaugrana desplaçada als Estats Units i també d’un bon grapat d’hostes en banyador, Lewandowski va agafar el micròfon amb seguretat i va dirigir un “Bon dia, moltes gràcies” en un perfecte català a tots els assistents. En to de broma, el jugador va continuar el seu discurs amb una frase en castellà que es va tornar viral a les xarxes socials: “Em dic Robert, soc de Polònia i visc a Barcelona.”

Ja en anglès, Lewandowski va assegurar que era molt feliç de ser en el Barça, tot i que “ha estat difícil”. “Això és meravellós, i ahir vaig veure l’equip jugar i guanyar; és un grup amb un gran potencial i molta qualitat”, va declarar el polonès, i va afegir que li agrada “formar part d’aquest gran club que té aquesta història amb tots els títols que ha aconseguit”.

El futbolista va arribar a Miami diumenge a la nit, i des de llavors ha participat en algunes sessions d’entrenament en què s’ha trobat molt a gust, però el que realment desitja és “estar al camp i jugar el proper partit amb aquest equip”. “Tot el que ha passat en els últims dies ha estat increïble, però això és futbol, i has d’estar preparat per a tot”, va explicar.

El següent enfrontament no és cap altre que el clàssic de dissabte a Las Vegas, un partit que marcarà el seu debut amb la samarreta blaugrana. “Com qualsevol altre davanter, estic preparat per fer gols i ajudar l’equip a guanyar partits. Quan faig gols i ajudo els meus companys a guanyar, per a mi és la millor solució.”

El jugador, de 33 anys, va reiterar que està “molt content perquè és un nou repte” per a ell. “En el futbol has d’estar sempre famolenc, i així és com em trobo. Sempre vull guanyar, sempre vull marcar, i soc al lloc adequat per fer-ho”, va advertir.

Abans d’escoltar les primeres paraules de Robert Lewandowski, el president Joan Laporta li va donar la benvinguda en polonès i va destacar que el davanter havia fet “uns esforços extraordinaris per venir a jugar al Barça”, i n’estaven “molt orgullosos”, però també va recordar-li que el club “té grans expectatives” perquè saben que és “un gran treballador”.

El president, eufòric, li va entregar la samarreta blaugrana, però sense cap dorsal definit fins que el club no aconsegueixi ajustar-se al fair play financer que imposa la lliga i pugui inscriure “Lewangolski”, tal com el va rebatejar. Laporta estava tan animat de poder presentar el doble guanyador de la Bota d’Or, només un any després d’haver hagut de dir adeu al que havia aconseguit la Pilota d’Or set vegades, que fins i tot va canviar el nom a un dels seus directius quan li va donar les gràcies per la feina feta.

En el futbol has de tenir gana, i així és com estic. Sempre vull guanyar, sempre vull marcar i estic al lloc adequat per fer-ho
Vaig veure l’equip jugar i guanyar, i és un grup amb un gran potencial i molta qualitat
Robert Lewandowski
JUGADOR FC BARCELONA
Lewandowski ha fet uns esforços extraordinaris per venir a jugar al Barça, i n’estem molt orgullosos
Hi tenim unes grans expectatives dipositades perquè sabem que és un gran treballador
Joan Laporta
PRESIDENT FC BARCELONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)