Lewandowski ho desencalla i el Barça suma la setena victòria (1-0)

Els blaugrana superen al Getafe per la mínima en un partit menys brillant que els anteriors i continuen líders amb ple de punts

El Barça ha guanyat al Getafe per la mínima al Lluís Companys (1-0) gràcies a un gol de Lewandowski al minut vint després d’una errada del porter dels madrilenys. Els de Flick han fet un partit menys brillant que els anteriors en lliga, però han pogut sumar tres punts més per confirmar un inici de lliga immillorable amb set victòries consecutives.

Li ha tocat a Pedri avui rotar. El canari s’ha quedat a la banqueta i el mig del camp ha sigut per Eric, Casadó i Pablo Torre, que ha repetit. Han tornat Balde i Cubarsí a la línia defensiva. No ha arrencat especialment bé el Barça. No han trobat continuïtat amb pilota davant un Getafe intens en els duels. De fet, els madrilenys han tingut la primera ocasió clara al cap de Carles Pérez. Ha aturat Iñaki Peña sobre la línia en la primera acció que l’ha obligat a intervenir sota pals. Ha continuat arribant tímidament l’equip de Bordalàs, mentre els catalans buscaven l’estabilitat.

Però ha arribat abans el gol que el joc. Una bona acció de Koundé per la dreta ha acabat amb una centrada que Soria ha rebutjat malament, Lewandowski l’ha recollit a l’àrea petita i no ha perdonat. Setè gol en set jornades pel pitxitxi de la lliga. El mateix Lewandowski ha tingut la més clara dels següents minuts de la primera meitat, però Soria ha impedit el gol. Raphinha i Lamine també ho han intentat tímidament. Ha aguantat bé el Getafe a un Barça menys brillant que en les sis jornades anteriors.

Però l’equip ha controlat bé el partit més enllà dels primers minuts. També després del pas per vestidors, malgrat continuar trobant-se un Getafe ben plantat al qual ha costat generar-li ocasions. La màgia de Lamine Yamal ha aparegut per inventar-se una rosca meravellosa des de la frontal de l’àrea a l’escaire, però igual de meravellosa ha sigut l’estirada de Soria per evitar que el Lluís Companys esclatés. Raphinha ho ha intentat minuts més tard amb un bon llançament de falta que ha tornat a aturar Soria. El mateix brasiler ha perdonat la sentència en un cop de cap a la recta final.

Gairebé ho ha pagat car el Barça. El Getafe, que no havia tingut cap oportunitat des dels primers compassos, ha vist com Mayoral ha perdonat l’empat en la darrera jugada en una ocasió clamorosa. El davanter no ha connectat bé la rematada i els blaugrana s’han salvat. Els tres punts s’han quedat a Barcelona, la millor notícia del partit. Són ja 21 i set victòries consecutives en un inici de lliga immaculat.