Barça

Iñaki Peña i deu més

Sense Marc-André Ter Stegen, el Barça, líder invicte, rep avui el Getafe al Lluís Companys amb l’aspiració de prolongar la dinàmica i el bon joc ofert fins ara en aquest inici de temporada

L’entitat blaugrana valora si fitxar un relleu per al porter lesionat, encara que, ara mateix, Iñaki Peña és el sentinella titular

Gairebé un mes després, 25 dies exactament, el Barça torna al Lluís Companys. L’última sensació que va deixar a l’estadi l’equip dirigit per Hansi Flick davant de l’afició va ser immillorable, amb una golejada (7-0) contra el Valladolid en la tercera jornada de lliga. I des d’aleshores –amb el contratemps de l’estrena en la Champions League– no s’ha aturat. En la lliga només guanya, acumula sis victòries en sis partits i juga, també, de meravella. Flick ha dotat d’identitat el grup, que pressiona alt i ataca molt, amb eficiència. I avui (21h), amb l’aspiració de prolongar aquesta dinàmica, els barcelonistes reben el Getafe.

Els culers ho faran sense el seu capità i porter, Marc-André Ter Stegen, operat dilluns de la ruptura completa del tendó rotular del genoll dret que es va fer diumenge, en l’últim enfrontament, al feu del Vila-real (1-5). La lesió del sentinella el deixarà fora uns vuit mesos, és a dir tota la temporada, i en l’entitat blaugrana estan valorant si fitxar-ne un relleu. La decisió és a les mans de Deco i Flick, que estan debatent tot plegat. Hi ha tres opcions: una és quedar-se quiets i mirar a casa, confiar en Iñaki Peña i els que pugen amb Ander Astralaga, Diego Kochen i Áron Yaakobishvili; l’altra és moure’s ja i incorporar un porter que estigui lliure, sense equip, opció que el reglament de LaLiga permet, i l’última, esperar-se a la finestra de fitxatges d’hivern, que va del 2 de gener al 3 de febrer del 2025, i anar al mercat. De moment es tira per Iñaki Peña, el substitut de Ter Stegen. El porter, de 25 anys, assumeix el repte, després que el curs passat ja li toqués durant tres mesos –de novembre a febrer–, quan el número 1 blaugrana va lesionar-se a l’esquena. No li va anar bé al d’Alacant, que en 17 partits que va juga, va encaixar 32 gols, i ara té una nova oportunitat per rescabalar-se.

Serà, doncs, a l’alineació que tregui avui Flick, amb el hàndicap de vuit lesionats a la infermeria: Iñaki Peña i deu més. No s’entreveuen gaires rotacions; l’alemany ja en va fer a La Ceràmica. Tot i això, hi ha cinc futbolistes que han jugat de titulars en els set enfrontaments oficials fins ara de la campanya –Jules Koundé, Iñigo Martínez, Raphinha, Robert Lewandowski i Lamine Yamal–, i tampoc seria estrany que algun d’ells comencés el matx davant dels azulones a la banqueta. Bàsics per al tècnic, hauran d’estar minvats físicament perquè això passi, sobretot en el cas dels davanters, encesos tots tres i responsables, en bona part, de l’exuberància ofensiva que està palesant el conjunt blaugrana: Lewandowski, el pitxitxi del campionat, suma sis gols i dues assistències; Raphinha ha fet cinc gols i tres assistències, i Lamine Yamal acumula tres gols i cinc assistències.

Menys pròsper és el moment del rival dels culers, el Getafe. L’equip entrenat per José Bordalás, que sancionat no podrà asseure’s a la banqueta, encara no ha aconseguit cap triomf en la lliga, en què ha empatat quatre partits, n’ha perdut dos i només ha marcat tres gols: és el segon conjunt del campionat que menys n’ha fet. Els madrilenys, amb una plantilla justa després d’un estiu en què han perdut peces importants i han fitxat poc, es presenten a Barcelona amb l’objectiu que el duel representi un punt d’inflexió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)