Eurolliga

Bufetada gegant

Bàsquet. Eurolliga. Un Barça desconegut encaixa la derrota més àmplia a Europa a la pista del Baskonia

Baskonia 94 Barça 71

BASKONIA:Miller-McIntyre (20), Howard (26), Díez (5), Sedekerskis (9), Costello (5) -cinc inicial-, Raieste, Chiozza (4), Diop, Kotsar (6) i Moneke (19). 19/33 de 2. 14/33 triples (4 Howard, 4 Miller-McIntyre, 2 Moneke, 1 Chiozza, 1 Sedekerskis, 1 Díez i 1 Costello). 14/14 lliures. 40 rebots (12 Sedekerskis). 19 assistències (7 Miller-McIntyre) i xxx de valoració (29 Miller-Mcintyre).BARÇA:Laprovittola (14), Satoransky (6), Kalinic (6), Da Silva (12), Vesely (2) -cinc inicial-, Brizuela (2), Willy Hernangómez (9), Abrines (9), Parker (2), Nnaji, Jokubaitis (9) i Parra. 15/40 de 2. 11/31 triples (3 Abrines, 2 Laprovittola, Kalinic, 2 Satoransky, 1 Jokubaitis i 1 Da Silva). 8/13 lliures. 35 rebots (7 Parra). 16 assistències (4 Brizuela) i xx de valoració (14 Da Silva i 14 Laprovittola).PARCIALS:26-18, 29-11 (55-29); 15-24 (70-53) i 24-18 (94-71).

Un Barça totalment desconegut i signant el pitjor partit del curs en la derrota més àmplia de la història dels blaugrana en l’Eurolliga, a Vitòria. El Baskonia, que des que ha arribat Ivanovic ha guanyat tres partits seguits a Europa, va ser el clar dominador, trobant referents, mentre que el Barça va trobar a faltar peces clau com un Parker desaparegut (2 punts), Willy sense energia, Vesely no es va presentar (2 punts) i amb Laprovittola descansant tot el darrer quart. L’únic aspecte positiu va ser el primer quart de Da Silva (10 punts). Però a partir del 10-12 es van acabar els blaugrana. El tàndem Howard i Miller-McIntyre va fer literalment el que va voler, es van sentir còmodes i sobretot es van divertir. I quan fan això són molt perillosos. El desavantatge va anar creixent progressivament amb els de Roger Grimau –s’enfrontava per primer cop a Ivanovic, que va ser tècnic seu– sense rumb, sense ningú agafant el timó de la nau, i van anar encadenant errors i pèrdues. Al descans un -26 definitiu (55-29) amb un Barça encaixant molt i anotant poc. La sortida del tercer quart va servir perquè Laprovittola canviés la imatge amb un 5-15 de parcial i amb l’argentí anotant. Però va ser un miratge. El Baskonia va tornar a castigar arribant a dominar de 30 punts. Un parcial de 0-7 final va servir per maquillar una miqueta el correctiu. Sense temps per a lamentacions, divendres ve el València.

No hem estat bé ni en defensa ni en atac, poc a dir, és derrota dura, però crec més que mai en l’equip
Roger Grimau
No hi ha efecte Ivanovic. El tècnic només pot perdre un partit, el guanyen els jugadors; hem estat intensos, la clau

Suposats insults racistes de l’Olímpic

El París Basket va emetre un comunicat denunciant insults racistes als seus jugadors en el partit de dimarts a Badalona. Sy, Kessens i Nadir Hifi ho van fer públic a través de les xarxes socials i ara el cas és a mans de l’Eurolliga. Els suposats insults –teòricament els van dir mico–, és una repetició de fa un any contra l’Ulm en què va passar el mateix.