Eurolliga

Grimau: “No estic especialment preocupat amb res en concret”

El tècnic del Barça, Roger Grimau, ha assegurat aquest dimecres que no està “especialment preocupat amb res en concret” després que el conjunt blaugrana perdés dos dels tres partits que va disputar la setmana passada entre totes les competicions. “En les setmanes tan llargues tot és molt complicat. No hem tingut la nostra millor setmana, però no crec que es degui a una cosa molt concreta. No estic especialment preocupat amb res en concret, sinó una mica tot en general de seguir amb la línia que teníem i anar cap amunt”, ha explicat l’entrenador català des de la pista del Palau Blaugrana després de l’entrenament matinal. Grimau ha afirmat que s’ha de “diferenciar” el rendiment en cadascun dels partits: “En el partit de Vitòria (94-71) no vam estar bé des del minut u, contra el València vam fer un bon partit (74-70) i a Múrcia (82-73) ens vam enfonsar els últims tres minuts. No ens pot passar, però Múrcia és un bon equip i ho ha guanyat tot aquí”.

El Barça s’enfrontarà demà dijous (20.05 h) al Maccabi Tel Aviv a l’Aleksandar Nikolic Hall de Belgrad (Sèrbia) i sense públic per la guerra a Israel i Palestina, una situació anòmala que segons Grimau no ha llastat les prestacions del proper oponent dels blaugrana. “Entenc que la situació és molt complicada de viure per a un jugador de bàsquet que ve a Europa i es troba amb això. Un cop estan segurs i tenen aquesta tranquil·litat, són excel·lents jugadors”, ha valorat.

Rival intens i amb tradició

El tècnic català ha analitzat que “històricament el Maccabi ha tingut sempre equips molt similars” i es manté fidel a aquesta tradició: “Tenen molts americans, molta intensitat, molta agressivitat i un joc molt ràpid. Compten amb jugadors que poden fer mal amb la pilota, tiradors i jugadors interiors molt grans i mòbils. Serà un partit realment molt complicat”.

Grimau ha confirmat que el pivot Jan Vesely, que ha definit com “un dels líders dins i fora de la pista”, seguirà de baixa per una contusió a la zona lumbar i també ha avançat que el base Rokas Jokubaitis “no viatjarà al noranta i escaig per cent” per unes molèsties al maluc. El base del filial Kasparas Jakucionis completarà la convocatòria.

Laprovittola: “Hem de seguir endavant sense Vesely”

El base argentí del Barça Nico Laprovittola va admetre que “no és fàcil perdre un jugador com (Jan) Vesely”, però va assegurar que el quadre blaugrana haurà de “seguir endavant” sense el pivot txec. “Hem d’acomodar les nostres peces. No és fàcil perdre un jugador com Vesely, però hem de ser seguir endavant. Jo em sento bé físicament i aconseguiré millors sensacions partit a partit. Cal prendre responsabilitat. Quan perdem, cal fer-se’n càrrec”, va afirmar el jugador de l’equip blaugrana.

Després de l’entrenament matinal d’aquest dimecres al Palau Blaugrana, Laprovittola reconeix que el partit contra el Maccabi Tel Aviv, que es disputarà a l’Aleksandar Nikolic Hall de Belgrad (Sèrbia) i sense públic per la guerra a Israel i Hamàs, serà “un partit diferent”.

“Alguns recordarem moments de la pandèmia que no van ser bons, però el bàsquet va continuar i vam saber continuar competint. Hi ha moltes coses al voltant i cal saber preparar-se per a aquestes situacions, intentar estar preparat per guanyar de qualsevol manera”, va reflexionar. Laprovittola va desgranar les virtuts del seu proper rival: “Tenen un equip molt físic. Juguen molt ràpid i amb un ritme molt alt, més alt que el nostre. Tenen jugadors en un molt bon moment, amb bones sensacions, i intentarem contrarestar-los” .

El base va fer balanç després d’una setmana en què el Barça va encaixar dues derrotes en tres partits: “És difícil lamentar-se amb aquest calendari. Vam tenir temps per parlar, entrenar i pensar que va ser una setmana dolenta”. I ha conclòs: “És normal amb tants partits i tanta competència, però estem al Barça i se’ns exigeix guanyar tots els partits i estar al màxim sempre. Cal pensar en el següent partit, pensar a guanyar i seguir en les posicions en les que estem. Estem bé, però podem seguir millorant encara”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)