1a divisió FEF

Derrota del Sabadell a Irun en el debut en lliga (2-1)

Els arlequinats cauen per la mínima a l’Stadium Gal condemnats per un error greu d’Ortolà al tram final

El Sabadell ha perdut a l’Stadium Gal davant el Real Unión d’Irun (2-1) en el debut en lliga a la 1a FEF aquesta temporada. Els arlequinats han pagat molt car un gol molt matiner dels del País Basc i, sobretot, una errada greu d’Ortolà al tram final que ha provocat el 2 a 1 definitiu, deixant en res el gol del nouvingut Javi Gómez.

No ha pogut començar pitjor el Sabadell en l’estrena. No havien passat ni dos minuts quan els locals han tret una falta lateral, executada de forma brillant per Oyarzun, per trobar el cap d’un Iván Pérez que ha pogut rematar absolutament sol a la frontal de l’àrea petita per col·locar l’1 a 0.

La reacció arlequinada no ha estat dolenta i el partit s’ha anat igualant. Juanmi Carrió ha estat el primer a intentar rematar a porteria contrària, en dues ocasions, però han marxat desviades. La resposta local ha estat d’Escobar, que ha posat a prova a Ortolà amb un xut potent des de l’interior de l’àrea. Córdoba i Gualda, un per cada equip, també s’han quedat a prop del gol amb xuts exteriors abans del descans.

Desavantatge mínim al descans. I doble canvi de Miki Lladó per donar entrada a dues cares noves: Toni Herrero i Marcos Baselga. Ho ha intentat tímidament el Sabadell a l’inici de la segona, apoderant-se de la pilota i allunyant al Real Unión de la porteria arlequinada. Malgrat això, els arlequinats no acabaven de trobar la via per generar ocasions clares.

Però la plantilla té recursos, n’hi havia a la banqueta, i el tècnic ha donat entrada a un Javi Gómez que amb un quart d’hora n’ha tingut prou per debutar amb gol i empatar el partit. Gran rematada de cap del de Toledo després d’una centrada de Juanmi Carrión. Desgraciadament, el gol ha servit per ben poc. Cinc minuts després, i a falta de cinc pel 90’, una pilota ploguda a l’àrea ha provocat una sortida d’Ortolà que ha acabat amb una errada grollera del porter a l’hora de blocar la pilota que, en el rebuig, ha acabat al fons de la xarxa a partir d’una rematada de Cerdà a porteria buida.

Gol definitiu. Un partit igualat i atractiu que s’ha decantat per un error important al tram final. A més, els arlequinats també han pagat car una entrada al duel amb poca tensió que ha permès un gol fàcil i molt matiner dels locals. Concessions que es costen punts en aquesta categoria i de les quals haurà d’aprendre l’equip vallesà. Marge té, és tan sols la primera jornada. El pròxim repte serà la setmana vinent davant el filial d’Osasuna.