Atletisme

Descarrega revalida l’or després d’un cicle de canvis

Jocs Paralímpics. El velocista reusenc respon a la pressió del seu rival namibi i s’imposa amb autoritat en els 400 m de la classe T11 amb el seu millor registre del curs a Tòquio (50.42)

El reusenc Gerard Descarrega (1994) va revalidar el títol paralímpic de 400 m T11 cinc anys després de Rio en un cicle complicat amb molts canvis pel mig, però que va tenir l’esperada recompensa en el moment oportú. “Aquesta medalla és un somni. Hem fet una cursa perfecta i ara som molt feliços. No han estat anys feliços. Els últims cinc mesos han estat agònics i que hagi sortit bé, perquè també podia haver anat malament, et treu un pes de sobre. Crec que al final fer les coses bé té la seva recompensa”, va remarcar el doble campió paralímpic.

En la primera meitat de la prova, el velocista català va notar la pressió de l’atleta de Namíbia Ananias Shikongo, però en la recta final, amb l’impuls del seu guia madrileny Guillermo Rojo, es va escapar definitivament cap a la seva segona victòria paralímpica i va acreditar el seu millor registre del curs (50.42). Shikongo i Sem Shimanda van ocupar el segon lloc (51.14) i els francesos Gauthier Makunda i Lucas Mathonat el tercer (51.74). Rojo, que també és preparador físic d’astronautes, va ratificar les paraules de Descarrega: “Aquesta medalla és el fruit de molt treball i molt sacrifici perquè hi ha hagut dos canvis d’entrenador en dos anys, la pandèmia, l’operació de Gerard i un canvi de ciutat, de Madrid a Sevilla.”

Descarrega va debutar en els Jocs Paralímpics de Londres 2012, amb només 18 anys, amb un quart lloc en els 400 m de la classe T12 (atletes amb discapacitat visual), però la seva retinosi pigmentària va anar degenerant i poc després va haver de començar a competir en la T11, la classe reservada per a cecs totals, acompanyats per guies. Després de l’or de Rio va completar la triple corona amb el mundial de Londres 2017 i l’europeu de Berlín 2018.

Montse Alcoba, setena en halterofília

La sabadellenca Montse Alcoba va ocupar el setè lloc en halterofília en la categoria de menys de 79 kg després d’aixecar 107 kg, que suposa un nou rècord d’Espanya. En bàsquet amb cadira de rodes, la selecció espanyola, amb els catalans Jordi Ruiz (10 punts) i Òscar Onrúbia, va segellar una fase de grups impol·luta, i contra el Japó (79-61) va sumar el cinquè triomf en cinc partits. El seu rival en quarts de final serà Alemanya. L’equip femení, amb Judith Pérez, va perdre contra els Països Baixos (24-63), però va segellar l’accés als quarts de final com a quarta de grup, en què també se les haurà amb Alemanya. L’equip espanyol de futbol 5, amb la participació d’El Haddaoui, va segellar una victòria agònica contra Tailàndia (1-0) amb un gol de penal d’Antonio ‘El Niño’ a 44 segons del final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)