Atletisme

Descarrega revalida l’or després d’un cicle de canvis

Jocs Paralímpics. El velocista reusenc respon a la pressió del seu rival namibi i s’imposa amb autoritat en els 400 m de la classe T11 amb el seu millor registre del curs a Tòquio (50.42)

El reu­senc Gerard Des­car­rega (1994) va reva­li­dar el títol paralímpic de 400 m T11 cinc anys després de Rio en un cicle com­pli­cat amb molts can­vis pel mig, però que va tenir l’espe­rada recom­pensa en el moment oportú. “Aquesta meda­lla és un somni. Hem fet una cursa per­fecta i ara som molt feliços. No han estat anys feliços. Els últims cinc mesos han estat agònics i que hagi sor­tit bé, perquè també podia haver anat mala­ment, et treu un pes de sobre. Crec que al final fer les coses bé té la seva recom­pensa”, va remar­car el doble campió paralímpic.

En la pri­mera mei­tat de la prova, el velo­cista català va notar la pressió de l’atleta de Namíbia Ana­nias Shikongo, però en la recta final, amb l’impuls del seu guia madri­leny Gui­llermo Rojo, es va esca­par defi­ni­ti­va­ment cap a la seva segona victòria paralímpica i va acre­di­tar el seu millor regis­tre del curs (50.42). Shikongo i Sem Shi­manda van ocu­par el segon lloc (51.14) i els fran­ce­sos Gaut­hier Makunda i Lucas Mat­ho­nat el ter­cer (51.74). Rojo, que també és pre­pa­ra­dor físic d’astro­nau­tes, va rati­fi­car les parau­les de Des­car­rega: “Aquesta meda­lla és el fruit de molt tre­ball i molt sacri­fici perquè hi ha hagut dos can­vis d’entre­na­dor en dos anys, la pandèmia, l’ope­ració de Gerard i un canvi de ciu­tat, de Madrid a Sevi­lla.”

Des­car­rega va debu­tar en els Jocs Paralímpics de Lon­dres 2012, amb només 18 anys, amb un quart lloc en els 400 m de la classe T12 (atle­tes amb dis­ca­pa­ci­tat visual), però la seva reti­nosi pig­mentària va anar dege­ne­rant i poc després va haver de començar a com­pe­tir en la T11, la classe reser­vada per a cecs totals, acom­pa­nyats per guies. Després de l’or de Rio va com­ple­tar la tri­ple corona amb el mun­dial de Lon­dres 2017 i l’euro­peu de Berlín 2018.

Montse Alcoba, setena en halterofília

La sabadellenca Montse Alcoba va ocupar el setè lloc en halterofília en la categoria de menys de 79 kg després d’aixecar 107 kg, que suposa un nou rècord d’Espanya. En bàsquet amb cadira de rodes, la selecció espanyola, amb els catalans Jordi Ruiz (10 punts) i Òscar Onrúbia, va segellar una fase de grups impol·luta, i contra el Japó (79-61) va sumar el cinquè triomf en cinc partits. El seu rival en quarts de final serà Alemanya. L’equip femení, amb Judith Pérez, va perdre contra els Països Baixos (24-63), però va segellar l’accés als quarts de final com a quarta de grup, en què també se les haurà amb Alemanya. L’equip espanyol de futbol 5, amb la participació d’El Haddaoui, va segellar una victòria agònica contra Tailàndia (1-0) amb un gol de penal d’Antonio ‘El Niño’ a 44 segons del final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.