Més esport

El COI no farà la cerimònia d’entrega de medalles si Valíeva n’ha de rebre una

Accepta la decisió del TAS i deixarà competir a la patinadora russa

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha fet públic un comunicat en la seva plana web en la que diu que accepta la resolució del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) i la patinadora russa podrà participar en la competició de patinatge individual femení el dimarts 15 de febrer i, si es classifica, el 17 de febrer. El COI també posa de manifest que com que el TAS reconeix que s’ha de continuar investigant el possible cas de positiu de la patinadora de 15 anys, ha pres unes decisions que afecten les proves en que ha competit o participarà.

Després d’haver consultat als Comitès Olímpics Nacionals interessat el COI diu en el seu comunicat que no seria convenient celebrar la cerimònia de lliurament de medalles de la prova per equips de patinatge artístic en que Rússia va guanyar l’or, ja que inclouria un esportista que té un resultat positiu, però que no s’ha establert encara la violació de les normes antidopatge. També afirma que si Kamila Valíeva acaba entre les tres primeres en la prova individual femenina tampoc es farà cap cerimònia de flors ni de medalles durant els Jocs Olímpics de Pequín.

El COI ha demanat a la Unió Internacional de Patinatge (ISU), per raons d’equitat, que permeti que una 25a competidora participi en el programa lliure del 17 de febrer, en cas que la patinadora russa estigui classificada entres les 24 primeres del programa curt que es farà demà.

El Comitè Olímpic Internacional ha dit que organitzarà cerimònies dignes de lliurament de medalles en aquestes proves un cop hagi conclòs el cas de Kamila Valíeva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)