Tennis

Djokovic es redimeix

El serbi, deportat l’any passat per no haver-se vacunat, torna molt motivat a la Rod Laver Arena i presenta candidatura al seu desè títol signant una exhibició davant de l’andalús Roberto Carballés: 6-3, 6-4 i 6-0

Novak Djokovic (4) va reaparèixer amb èxit un any després d’haver estat expulsat del país per no haver-se vacunat. Amb un alt grau de motivació i molts seguidors serbis a la graderia que ja li van donar suport l’any passat quan va viure l’odissea de la deportació, el serbi va sortir a totes, va esvair dubtes físics –va jugar amb un embenat a l’isquiotibial de la cama esquerra– i va presentar candidatura per obtenir el seu desè títol en el primer gran eslam de l’any superant l’andalús Roberto Carballés per 6-3, 6-4 i 6-0. El seu rival en la segona eliminatòria sortirà del partit que ahir va quedar ajornat fins demà entre l’italià Enzo Couacaud (190è) i el bolivià Hugo Dellien (130è).

El darrer partit de la jornada a la majestuosa Rod Laver Arena va escenificar un duel entre un jugador sense res a perdre i que ha arriscat, Carballés, i un altre amb tot per guanyar, Djokovic, que va saber gestionar la pressió congènita habitual. Nole, de fet, va aixecar un perillós 0-40 al servei en el cinquè joc i va tancar el primer acte amb contundència davant d’un rival proactiu que va presentar batalla tot i la lògica inferioritat (75è de l’ATP). Carballés va plantar cara de valent en el segon set, però en va pagar l’esforç. Del 4-4 es va passar al 6-0 del tercer –parcial de 8-0–, en el qual la superioritat del campió de 21 grans eslams es va fer encara més evident. Fa 1.821 dies –des del 2018– que Djokovic no perd cap partit en l’obert d’Austràlia, el seu torneig de capçalera. Paral·lelament, a la Margaret Court Arena, el regular noruec Casper Ruud (2) es va desfer amb més feina de la prevista del txec de 22 anys Tomas Machac (115è de l’ATP): 6-3, 7-6 (6), 6-7 (5) i 6-3. S’enfrontarà al nord-americà Jenson Brooksby (48è).

Sigui com vulgui, la suada de la jornada l’ha protagonitzat l’alemany Alexander Zverev (12), que ha necessitat cinc sets i més de quatre hores per doblegar el peruà Juan Pablo Varillas (104è) per 4-6, 6-1, 5-7, 7-6 (3) i 6-4. El rus Andrei Rublev (5), per la seva banda, no va titubejar contra l’austríac convidat per l’organització Dominic Thiem, un primera espasa en hores molt baixes: 6-3, 6-4 i 6-2. De fet, Thiem, de 29 anys, va ser finalista a Austràlia el 2020 i campió de l’obert dels EUA el 2020, a més de jugar les finals de Roland Garros el 2018 i el 2019. També van reeixir Taylor Fritz (8) i el jove danès Holger Rune (9).

Banderes russes

Durant el partit de dilluns en què la ucraïnesa Kateryna Baindl va vèncer la russa Kamilla Rakhimova, un grup d’aficionats russos van exhibir banderes del seu país. Els organitzadors han acordat que impediran als espectadors entrar al recinte banderes russes i bielorusses. Els tennistes d’aquests dos països poden jugar el torneig però no tenen associada cap bandera.

EL PROTAGONISTA

Gràcies per aquesta benvinguda tan calorosa a la Rod Laver Arena, la pista més especial de la meva carrera
Novak Djokovic

El Cressy-Ramos, ajornat

El mataroní Albert Ramos (38è de l’ATP), l’únic català en els quadres, no va finalitzar l’enfrontament de la primera eliminatòria contra el nord-americà Maxime Cressy (39è). El partit i la jornada a les pistes exteriors es van aturar durant hores, primer per la intensa calor austral –37 graus en les hores del migdia– i tot seguit per la pluja. Cressy dominava per 7-6 (2), 7-5 i 0-1 després d’una hora i 45 minuts. En la represa, Ramos va reaccionar guanyant el tercer set per 6-3 i el partit es va ajornar definitivament amb 2-2 en el quart parcial quan ja eren les 24 h a Melbourne.

Les favorites, sense ensurts

Les favorites van complir. La tunisiana Ons Jabeur (2) va superar per 7-6 (8), 4-6 i 6-1 l’eslovena Tamara Zidansek a pesar de cometre 43 errors no forçats en els dos primers sets. La francesa Caroline Garcia (4) va vèncer la canadenca Katherine Sebov per 6-3 i 6-0, i la bielorussa Aryna Sabalenka (5) va tirar pel dret contra la txeca Tereza Martincova: 6-1 i 6-4. Garbiñe Muguruza, en caiguda lliure des que va guanyar les WTA Finals el 2021, continua sense guanyar cap partit aquest curs i va cedir davant de la belga Elise Martens (26): 6-3, 6-7 (3) i 6-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)