Tennis

Alcaraz, primera vegada als quarts

Tennis. El número 1 mundial serà per primer cop entre els vuit millors a la gespa de Wimbledon

Carlos Alcaraz es va classificat per primera vegada per als quarts de final de Wimbledon, en la seva tercera participació. El número 1 mundial ho va aconseguir després de derrotar per 3-6, 6-3, 6-3 i 6-3 l’italià Matteo Berrettini, que va oposar molta resistència. En el primer set es va veure el murcià amb dubtes sobre el seu joc, va cedir una vegada el seu servei –l’única del partit– i va perdre la primera mànega. En el segon set Carlos Alcaraz va començar la remuntada, va estar molt més segur amb els seus cops i primer va anivellar el partit i després es va posar per davant. En el quart set i amb 2-2 en el marcador es va aturar el partit un quart d’hora per tancar el sostre de la pista central per falta de llum, però el murcià va continuar molt centrat i es va emportar la victòria. El rival del primer favorit en els quarts de final serà el danès Holger Rune (6), que va haver de remuntar per classificar-se i va derrotar per 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4) i 6-3 el búlgar Grigor Dimitrov (21).

Djokovic, en la represa

Novak Djokovic es va classificar per als quarts de final en la represa del partit que es va haver d’aturar diumenge a la nit per no superar el limit horari i en el qual havia guanyat els dos primers sets. El serbi, actual campió de Wimbledon i segon favorit, va trigar a sentir-se còmode a la pista, però al final va derrotar Hubert Hurkacz (17) per 7-6, (6), 7-6 (6) –els dos sets de diumenge–, 5-7 i 6-4. El polonès va continuar amb la seva demostració de bon servei (33 aces) i en el tercer set va aconseguir el primer break en el dotzè joc i es va emportar el set. Noval Djokovic es va anar centrant en el seu joc en l’inici de la quarta mànega, va començar a aixecar el puny quan guanyava un punt i, per fi, en el setè joc va trencar el servei del seu rival –havia desaprofitat vuit ocasions en tot el partit– i va encaminar la victòria. El rival del serbi en els quarts serà el rus Andrei Rublev (7).

Daniïl Medvédev (3) va passar als quarts per la retirada de Jiri Lehecka després del segon set. El rus es va imposar en els dos primers sets per 6-4 i 6-2 i el jugador txec va decidir retirar-se. La sorpresa de la jornada va ser l’eliminació del grec Stefanos Tsitsipas (5), que va perdre en cinc sets contra el 43è jugador del món, el nord-americà Christopher Eubanks per 6-3, 6-7 (4), 6-3, 4-6 i 4-6.

Les favorites van per feina en els vuitens

En el quadre femení les favorites van anar per feina en els vuitens de final i van passar als quarts per la via ràpida. La bielorussa Aryna Sabalenka (2) va derrotar per 6-4 i 6-0 la russa Ekaterina Alexandrova (21) en 1h10, i la tunisiana Ons Jabeur (6) es va desfer per 6-0 i 6-3 de la txeca Petra Kvitova (9) en només 1h03. La kazakh Elena Rybakina (3) va accedir als quarts després de guanyar per 4-1 i retirada de la brasilera Beatriz Haddad Maia (13) per problemes físics. La brasilera es va fer mal a l’esquena en el quart joc, va ser atesa per la fisioterapeuta i va jugar un joc més, però el dolor ni tan sols la deixava moure’s per la pista.