Tennis

Svitolina venç Swiatek, la número 1, i jugarà les semifinals de Wimbledon

La ucraïnesa Elina Svitolina ha derrotat per 7-5, 6-7 (5) i 6-2 la polonesa i número 1 del tennis mundial Iga Swiatek en 2h50 i jugarà la semifinal de Wimbledon contra la txeca Marketa Vondrousova, que també ha fet saltar la banca davant de la nord-americana Jessica Pegula (4): 6-4, 2-6 i 6-4 en 1h55.

La retornada Svitolina, que va reaparèixer a l’abril després de ser mare l’octubre de 2022 i que a Roland Garros, ja va ser quart-finalista, tot i que el seu rànquing encara delata el període d’inactivitat (76a), ha remuntat dos breaks en contra encaixats en el primer i setè jocs i ha acabat adjudicant-se el primer set endossant-li a Swiatek un parcial de 4-0 quan perdia per 5-3 que l’ha deixat estabornida. Amb el braç absolutament encongit, Swiatek ha entrat en una espiral de pànic i la ucraïnesa, que ha buscat descaradament el revés de la seva rival, ha tancat el parcial amb aplom i sense cometre errors. Al final del primer set, la pista s’ha cobert amb el sostre retràctil per l’amenaça de pluja que ja queia sobre Londres. La número 1 ha alçat la veu amb un trencament en el segon set (3-1), però Svitolina ha tornat a reaccionar i ha igualat el partit. El parcial s’ha hagut de resoldre en un tie-break en què Svitolina s’ha situat per davant de manera contundent amb un 4-1. La valentia de la polonesa atacant els segons serveis rivals, però, l’ha catapultat i ha dut el partit a un tercer parcial. Però Svitolina, que jugarà la seva segona semifinal a Wimbledon (2019) i la tercera en un gran eslam (Open EUA 2019), ha imposat de nou el seu joc en el tercer parcial i ha segellat el triomf amb dos trencaments més i molta maduresa a la pista. De fet, la ucraïnesa, més fiable, ha comès 25 erros no forçats per 40 de la polonesa en el duel entre els dos millors cops de dreta de les vuit tennistes dels quarts segons un estudi estadístic.

Finalista de Roland Garros 2019 i 42a de la WTA, Vondrousova, per la seva banda, ha reviscolat a temps en el tercer acte quan perdia per 4-1. Pegula es torna a quedar a les portes de les semifinals d’un gran eslam i acumula sis quarts de finals. La txeca jugarà les seves segons semifinals.