Barça

futbol

barça

Moció de confiança a Bartomeu el 29 d'octubre

Junta. El pacte pel cas Neymar, que va exculpar l'actual president i Sandro Rosell, i va costar al FC Barcelona 5'4 milions, posarà a consideració de l'assemblea la gestió global de la directiva

L'assemblea de compromissaris del FC Barcelona, que tindrà lloc el proper 29 d'octubre al Palau Blaugrana, ratificarà, o no, la gestió de la directiva que presideix Josep Maria Bartomeu. Ho va confirmar ahir Josep Vives, el portaveu de junta, subratllant que es posaria a consideració “la gestió global”. En tot cas, el que ha provocat aquesta moció de confiança és el pacte amb la fiscalia i l'advocacia de l'estat del mes de juny passat pel cas Neymar, que exonerava Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell i obligava a pagar al club 5,4 milions d'euros. “L'enrenou que s'ha creat al voltant d'aquest tema ens preocupa. Per això, quan pertoqui, demanarem als socis si creuen que la gestió està ben feta”, anunciava el president blaugrana fa més de tres mesos. El moment arribarà el 29 d'octubre, en una assemblea en la qual els assistents seran obsequiats amb dues invitacions per veure el Barça-Granada que es jugarà aquell mateix vespre.

“Creiem que hem fet bé les coses” va considerar Vives preguntat per l'altre cas Neymar, el que enfronta el Barça amb l'empresa DIS, que ha estat reobert recentment per l'Audiència Nacional. Quant a la possibilitat de retirar l'acció civil de responsabilitat contra la junta de Joan Laporta, el portaveu va explicar que “no és contempla tractar aquest assumpte en l'assemblea perquè no hi ha hagut cap resolució judicial respecte al recurs presentat per aquesta junta directiva”. I pel que fa a la possibilitat de pactar amb la immobiliària La llave de oro pel conflicte dels terrenys de Can Rigalt, Josep Vives va reconèixer que “hi ha hagut converses i hi ha un principi d'acord”. A més, sense concretar, va subratllar que, en cas que se signi aquest acord, hi haurà un descompte significatiu als 49'6 milions d'euros que, segons el laude arbitral, hauria de pagar el Barça.

En la reunió d'ahir, a més de convocar oficialment l'assemblea general de socis compromissaris, la junta directiva del Barça va poder veure la presentació del nou director executiu, Òscar Grau, que va fer el seu primer diagnòstic sobre el club, a més d'una primera aproximació sobre el model de governança de l'entitat, que anirà concretant en les pròximes setmanes. A més, la directiva va ser informada sobre el pla estratègic de la Fundació FC Barcelona pel període 2015-2021, que té com a eix donar suport en l'àmbit de la infància i la joventut dels col·lectius més vulnerables.

EN L'ASSEMBLEA

No es contempla tractar l'acció de responsabilitat contra la junta de Laporta

CAN RIGALT

Hi ha un principi d'acord amb ‘La llave de oro' que suposaria un gran descompte

L'ordre del dia de l'assemblea del 29 d'octubre

1) Informe del president.
2) Informe i aprovació de la liquidació de l'exercici econòmic corresponent a la temporada 2015/2016.
3) Informe i aprovació del pressupost de l'exercici econòmic corresponent a la temporada 2016/2017.
4) Informe del secretari tècnic.
5) Ratificar, si s'escau, l'acord de la pròrroga del contracte amb Qatar.
6) Ratificar, si s'escau, l'acord de l'ampliació del contracte amb Nike.
7) Ratificar, si s'escau, la gestió de la Junta Directiva.
8) Propostes de socis d'acord amb el que estableix l'article 20.11 dels Estatuts.
9) Informe de la Comissió de Control i Transparència.
10) Informe del síndic dels socis.
11) Torn obert d'intervencions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)