Leo Messi s'ho perd per culpa d'una indisposició

Necessari. És el sisè partit en què l'argentí no disputa els 90 minuts, duels en què el Barça ha acumulat dues derrotes, dos empats i dues úniques victòries

“Quan no hi és el petitó...”, es lamentava ahir un soci durant el descans, una sensació de desencís que ja es podia detectar en l'ambient previ al duel. Perquè la inesperada baixa de Messi, per culpa d'un quadre d'indisposició i vòmits, va caure com una galleda d'aigua freda entre l'afició, que després de dues setmanes sense partits del Barça tenia ganes de veure el millor jugador de la història, i més després de la seva impressionant actuació contra Colòmbia. L'argentí, de fet, tenia tots els números de ser titular, ja que s'havia pogut incorporar un dia abans. Malauradament, però, poques hores abans del partit el Barça va anunciar en un comunicat que Messi era baixa. Tot fa indicar, però, que el 10 blaugrana arribarà a temps al duel de dimecres contra el Celtic.

‘Messidependència'

El d'ahir va ser el quart partit que es perd Messi aquest curs, i els números certifiquen l'enorme importància que té l'argentí. Les tres primeres absències van ser la conseqüència de la lesió muscular que el jugador es va fer contra l'Atlético, un partit que els de Simeone van empatar ja sense Messi al camp, i en què el Barça no va poder reaccionar. Després, els blaugrana van vèncer sense problemes a Gijón (1-5), mentre que van suar de valent per remuntar a Mönchengladbach (1-2), i sense oferir una bona imatge. I no cal dir gaire cosa del tercer partit sense Messi, el de Balaídos, un altre duel estrany en què els de Berizzo es van imposar per 4-3. I no només això, ja que l'altra ocasió en què l'argentí no va ser titular, contra l'Alavés i per les rotacions de Luis Enrique després d'una aturada de seleccions, el Barça també va perdre (0-1). En resum, doncs, aquest curs Messi no ha completat els 90 minuts en sis ocasions, amb un bagatge de l'equip de dues victòries, dos empats i dues derrotes. Qui no tindria dependència del millor jugador de tots els temps?