Barça

El discurs de Bartomeu té la clau de la fi de l'acció

Assemblea. El president presentarà un acord amb Zuric i dotze exdirectius i demanarà retirar el recurs. Si la seva exposició és conciliadora, Laporta i els altres quatre se sumaran al pacte i retiraran les al·legacions

Molts moviments s'han produït en les últimes hores buscant un pacte definitiu entre totes les parts que posi fi a l'acció civil de responsabilitat. Cap al 12 de gener està previst que l'Audiència de Barcelona es pronunciï sobre el recurs presentat per la junta directiva del Barça contra la sentència del jutjat de primera instància que l'any 2014 va desestimar l'acció civil de responsabilitat i va donar la raó als disset directius demandats.

Des de fa mesos, la directiva del Barça ha treballat perquè no s'arribi a aquest 12 de gener, amb la idea de poder retirar el recurs que va presentar abans que hi hagi una nova sentència. La directiva que presideix Josep Maria Bartomeu ha treballat amb la idea de pactar amb l'asseguradora que va contractar l'anterior junta que presidia Joan Laporta el cobrament de cinc milions d'euros i retirar després el recurs. Amb l'acord amb Zuric aconseguit, Bartomeu tenia la intenció de portar-lo a l'assemblea de compromissaris i demanar als socis que acceptessin la retirada del recurs. Però per posar fi a l'acció civil de responsabilitat de manera definitiva, Bartomeu necessita també un acord amb els disset directius demandats, ja que ells, tot i que la sentència en primera instància els va ser favorable, també van presentar una sèrie d'al·legacions a l'escrit del jutge Martínez Borrego, al·legacions que també han de ser retirades.

Els advocats del club han treballat en les últimes setmanes en aquest sentit, i han aconseguit la conformitat de fins a dotze dels demandats. L'expresident Joan Laporta i el seu nucli més dur, el que formen Rafa Yuste, Xavier Bagués, Josep Ignasi Macià i Maria Elena Fort, són els directius que no s'havien mostrat partidaris del pacte, fins ahir. Encapçalats per Laporta, argumentaven que pactar significava reconèixer que havien fet alguna cosa malament i que això no era veritat, a més de creure que el pacte seria venut com una victòria per Bartomeu. Però la seva posició va canviar ahir. Laporta ha rebut en les últimes setmanes trucades d'alguns dels seus exdirectius partidaris del pacte i d'acabar per fi tot aquest assumpte, que s'ha convertit en un malson per a molts d'ells. A més, dimarts va rebre la trucada del mateix president Bartomeu. La conversa entre tots dos va provocar una trobada entre els advocats dels disset directius que es va fer ahir al matí al despatx professional de l'expresident Laporta.

I després de la trobada, la fi del cas sembla més a prop que mai, i queda tot en mans de Bartomeu i del discurs que faci diumenge davant dels compromissaris. El president presentarà als socis un acord amb Zuric i també amb dotze dels directius demandats i els demanarà que acceptin la retirada del recurs. Laporta i els quatre directius restants se sumaran gairebé segur al pacte el mateix diumenge a la nit o dilluns, acceptant retirar les al·legacions. La condició que han posat els membres d'aquest grup és que el discurs de Bartomeu davant els compromissaris sigui conciliador i que en cap moment es parli ni de vencedors ni de vençuts. Una vegada analitzada la seva intervenció, Laporta i els seus faran possible el pacte que ha de posar fi a aquest litigi que dura des de l'any 2010.

TROBADA

Ahir es van reunir els advocats dels disset demandats i la fi de l'acció és molt a prop

LAPORTA

Vol un discurs del president davant l'assemblea sense vencedors ni vençuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)