Barça

Gol a gol des de fa 26 mesos

97

dianes

amb el Barça

0,83

gols

per partit

La sanció que li va imposar la FIFA per l'incident que va protagonitzar amb l'italià Giorgio Chiellini durant el mundial del Brasil, va fer que Luis Suárez debutés amb la samarreta de FC Barcelona tres mesos després d'iniciar-se la temporada 2014/15. Va ser, exactament, el 25 d'octubre del 2014, al Santiago Bernabéu, en un clàssic que el Barça va perdre 3-1. Dos anys i gairebé dos mesos més tard, l'uruguaià ha disputat 116 partits com a blaugrana, dels quals n'ha guanyat 91, n'ha empatat 11 i n'ha perdut només 14. El seu rendiment ha satisfet amb escreix les expectatives que havia despertat quan, l'estiu de fa dos anys, el Barça va decidir pagar per ell al Liverpool el que mai no ha pagat per cap altre futbolista, amb permís del cas Neymar.

Els registres golejadors de Suárez són motiu més que suficient per considerar que es tracta d'un 9 dels més grans que ha portat la samarreta del Barça. D'entre els gols que ha marcat fins ara, els que seran més recordats són, sens dubte, el de la final de la Champions del 6 de juny del 2015, contra la Juventus (3-1); el doblet en la golejada al Santiago Bernabéu (0-4) del 21 de novembre i el hat-trick contra el Granada del 14 de maig del 2016 que donava la lliga al Barça la temporada passada.

A més de la Bota d'Or que va aconseguir el curs passat, signant 40 dianes en la lliga, en els 116 partits que ha jugat entre totes les competicions, l'uruguaià ha signat 97 gols. Poca broma. Com tampoc no és gens menyspreable el palmarès que, de moment, acumula com a blaugrana: dues lligues, una Champions, dues copes, un mundial de clubs, una supercopa europea i una supercopa espanyola. Només un davanter majúscul hauria estat capaç d'obrir-se pas en una davantera que ja tenia el millor jugador de tots els temps, Leo Messi, i amb l'estrella del futur, Neymar Júnior. Luis Suárez ho ha aconseguit des del primer dia, i no només a còpia de gols. També aportant caràcter, ambició i un ventall de recursos que enriqueixen les possibilitats ofensives del Barça al màxim.

LLIGA, COPA I CHAMPIONS

66 gols
Lliga.
Ha guanyat dues lligues i és l'actual Bota d'Or després de marcar 40 gols el curs passat.
17 gols
Champions.
Campió en la seva primera temporada, va marcar en la final, contra la Juventus.
7 gols
Copa.
Ha guanyat els 10 partits que ha jugat en aquesta competició, que ha aixecat dues vegades.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)