Barça

Barça

Tribunals

Llum verda de l'Audiència a la retirada parcial del recurs

Acció de responsabilitat. S'accepta el pacte entre el club, dotze directius i l'asseguradora Zurich, i el procés contra Laporta i quatre exdirectius, que hi poden presentar al·legacions, tirarà endavant

L'Audiència de Barcelona va anunciar ahir que admet la retirada parcial del recurs presentat pel FC Barcelona a la sentència del jutjat de primera instància respecte a l'acció civil de responsabilitat. Aquesta decisió fa que dotze exdirectius del Barça quedin totalment alliberats de l'acció, tot i que la decisió encara podria canviar depenent de Joan Laporta i els quatre directius que no es van sumar al pacte amb el club i l'asseguradora Zurich. Laporta i aquests quatre exdirectius (Rafa Yuste, Xavier Sala i Martín, Maria Elena Fort i Josep Ignasi Macià) poden presentar un recurs contra la decisió de l'Audiència de Barcelona. Els directius que van acceptar el pacte demanen als seus excompanys de junta que no ho facin per poder posar fi al calvari que ha implicat tot el procés.

D'aquesta manera, l'acció civil de responsabilitat continuarà només per a Laporta i quatre exdirectius, després que l'assemblea de compromissaris del club acceptés la proposta de la junta directiva de retirar el recurs contra dotze exdirectius i l'asseguradora Zurich, a canvi de 6,2 milions d'euros, tres que paguen al club i 3,2 que es destinen a pagar els costos del procés de totes les parts. En els últims dies, Zurich ha amenaçat amb retirar la cobertura als directius que no han acceptat el pacte, fet que l'entorn de Laporta interpreta com una amenaça perquè acabin signant l'acord.

Una vegada l'Audiència de Barcelona ha anunciat la retirada parcial de l'acció civil de responsabilitat i si no hi ha cap recurs, haurà de resoldre ben aviat sobre els recursos presentats. El club el va presentar contra la decisió del jutge de primera instància que no va admetre pèrdues en el mandat de Laporta. L'expresident i altres directius també van presentar un recurs perquè volen l'exoneració absoluta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)