Barça

El Barça i Leo Messi, immaculats a Ipurua

Camp propici. Els de Luis Enrique han guanyat amb solvència en les seves dues visites a l'Eibar (0-2 i 0-4), dos partits en què el 10 blaugrana ha marcat tres dianes

Dues visites del Barça a Ipurua i dues victòries. Aquest és l'immaculat bagatge del conjunt de Luis Enrique al camp de l'Eibar, un estadi amb història, ja que enguany celebra el seu 70è aniversari, però que fins fa dues temporades mai havia acollit partits de la primera divisió.

El debut del Barça a Ipurua es va produir el 15 de març del 2015, en la 27a jornada de lliga. Els blaugrana, que tot just acabaven de recuperar el lideratge gràcies a una punxada del Madrid a San Mamés, visitaven l'Eibar en la prèvia d'una setmana clau, en què devien afrontar la tornada dels vuitens de final de la Champions, contra el City, i el clàssic del Camp Nou. Luis Enrique, a més, devia afrontar un greu problema en l'entramat defensiu, ja que tenia les baixes d'Alves, Alba, Vermaelen i Busquets. El tècnic, de fet, tampoc acabaria alineant ni Mascherano ni Mathieu, apercebuts, i va apostar per una innovadora línia, amb Montoya, Piqué, Bartra i Adriano. El duel, doncs, aglutinava tots els ingredients per convertir-se en un autèntic parany, i més contra un Eibar que, tot i trobar-se en caiguda lliure, ja que acumulava set derrotes, encara observava des de la llunyania la zona de descens, fet que el permetia afrontar el partit sense pressió. I els bascos no ho van posar gens fàcil, ja que van plantejar un partit força físic, aprofitant les reduïdes mides d'Ipurua. El Barça, però, es trobava en un moment molt dolç, i no va tenir cap problema a baixar al fang i treballar-se la victòria (0-2), igualant l'esma de l'Eibar i desnivellant el duel amb les seves individualitats. I el gran protagonista, és clar, va ser Leo Messi, autor dels dos gols, el que el va permetre afegir Ipurua en la llista de camps amb el seu segell, a banda d'erigir-se en el pitxitxi en solitari de la lliga, amb 32 dianes.

Una golejada treballada

I encara va ser més meritòria va ser la segona victòria del Barça a Ipurua, la del curs passat, i no només pel 0-4 final. Per un costat, per la situació de l'Eibar, que llavors era el vuitè classificat, fet que li permetia aspirar encara a assolir una plaça per a l'Europa League. Per un altre, per les baixes de Neymar i de Rakitic, dues peces indispensables per a Luis Enrique. I en tercer lloc, pel temps, ja que per aquelles dates –inicis del mes de març–, el fred i la pluja van ser els protagonistes, fet que malmetre el terreny de joc. Res de tot això, però, va impedir que el Barça es passegés per Ipurua, el que va significar el seu 36è partit seguit sense perdre i l'onzena victòria consecutiva en la lliga. I el blaugrana més destacat, un altre cop, va ser Leo Messi, que després d'iniciar l'acció del 0-1, va marcar el 0-2 –després d'una diagonal marca de la casa– i el 0-3 des del punt de penal.

Tot i que la història i els números diuen que el Barça acostuma a patir de valent per vèncer als estadis del País Basc, de moment Ipurua és l'excepció que confirma la regla. I ja diuen que on n'hi ha dos n'hi ha tres.

Un fortí on pateixen els grans

El València, el Vila-real, la Real i el Celta. Aquests quatre equips, aparentment molt superiors a l'Eibar, han estat, juntament amb el Betis, els conjunts que han caigut derrotats aquest curs a Ipurua, uns grans resultats dels de Mendilibar als quals cal afegir l'empat contra el Sevilla de Sampaoli. Quan falten per passar per l'estadi dels armers el Barça i el Madrid, l'únic equip classificat entre els sis primers que ha estat capaç de guanyar a Ipurua ha estat l'Atlético (0-2), fa tot just dues setmanes, i cal recordar que l'Eibar va aguantar el 0-0 fins a la segona meitat. Gran part del mèrit d'aquests bons resultats é l'excel·lent bagatge defensiu dels de Mendilibar, que amb només vuit gols encaixats a casa són el quart millor equip de la lliga en aquest paràmetre, només superats pel Vila-real (6), el Barça (7) i l'Atlético (7).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)