Futbol

Copa

El Barça goleja la Real (5-2) i disputarà les semifinals de la copa per 7a vegada seguida

Molta pólvora. Els blaugrana van contrarestar amb efectivitat el domini dels bascos

El Barça s'ha imposat aquesta nit a la Real Sociedad en la tornada dels quarts de la copa (5-2) i disputarà les seves setenes semifinals seguides de la competició. El partit, amb més gols que futbol, ha embogit en el segon temps, en què els blaugrana han mostrat una gran efectivitat per acabar golejant una bona Real.

Com era d'esperar, el conjunt d'Eusebio ha sortit a pressionar ben amunt, el que ha dificultat molt la sortida des del darrere del Barça, que ha abusat en excés del joc en llarg. Els blaugrana, a més, amb Mascherano, Denis i André Gomés en el centre del camp, han tingut problemes per fer circular la pilota amb velocitat. Perquè la possessió ha estat de la Real, que tot i així no ha estat capaç de generar ocasions de gol. De fet, la primera i única gran oportunitat del primer temps ha acabat en l'1-0, i s'ha iniciat amb una recuperació d'Umtiti. La pilota ha anat a parar a Neymar, que ha cedit per a Messi, l'argentí per a Suárez i aquest, amb el taló, per a Denis, que ha marcat amb un xut creuat (17'). Tot i obligar la Real a marcar dues dianes, el gol no ha variat el guió del partit, força insípid en el primer temps, amb un Barça embussat i una Real dominadora però sense capacitat per superar la defensa blaugrana.

Pluja de gols

El partit s'ha capgirat com un mitjó en l'inici de la represa, en el minut màgic en què s'ha passat de l'1-1 al 2-0. Primer, Cillessen ha evitat l'empat i l'entrada de la Real en l'eliminatòria amb una aturada espectacular a un xut des de l'interior de l'àrea de Willian José. Tot seguit, el Barça ha muntat el contraatac, liderat per Neymar, que ha provocat un penal clar d'Íñigo Martínez que Messi ha transformat en gol. I la mateixa resposta ha rebut l'equip d'Eusebio en el seu segon intent d'aixecar-se, ja que tot just un minut després que Juanmi fes el 2-1, amb un vaselina preciosa, el Barça ha fet el 3-1, en una gran assistència de Messi per a Suárez que l'uruguaià no ha desaprofitat. Amb el gol, els blaugrana han tornat a baixar el ritme, el que de nou ha permès que la Real tornés a dominar la possessió i, finalment, a fer el 3-2, en una excel·lent rematada amb el cap de Willian José. En aquesta ocasió, el gol ha generat certs dubtes, ja que durant uns minuts la Real ha tancat el Barça dins de l'àrea, fins que els blaugrana ha aconseguit el quart, en una centrada rassa d'Aleix Vidal que Arda ha rematat a porteria buida (80'). I un minut després, la cirera, la millor diana del partit, una altra vegada de Denis Suárez, que ha finalitzat molt bé –regatejant Rulli– una assistència fantàstica de Messi.