Barça

Aixequeu-vos i camineu

El Barça, encara tocat per la desfeta de París i sense marge d'error en la lliga, rep el Leganés (20.45h, Movistar Partidazo) amb l'objectiu d'assolir un triomf convincent que li permeti recuperar les bones sensacions

Ja hi haurà temps per pensar detingudament en el PSG i en l'intent miraculós d'aixecar el 4-0. Perquè, sigui o no possible la gran fita europea, abans del duel de tornada dels vuitens de la Champions, el Barça ha d'afrontar quatre autèntiques finals de lliga: contra el Leganés, l'Atlético de Madrid, l'Sporting de Gijón i el Celta de Vigo. Quatre enfrontaments en què no es pot punxar si els blaugrana no volen arribar a la primavera amb la copa del Rei com a única opció vertaderament factible d'assolir un títol. Per això, ara toca centrar-se únicament i exclusivament en la final del Camp Nou d'aquest vespre contra el Leganés (20.45 h, Movistar Partidazo), un duel teòricament assequible en què el Barça no només haurà de doblegar el conjunt d'Asier Garitano, sinó també els seus propis temors i ansietats, després de 90 minuts a París en què els blaugrana van perdre la seva identitat per convertir-se en un titella a les mans del PSG. Perquè, des de l'implacable 0-6 de Vitòria de fa només una setmana, sembla que hagi passat tot un món, amb l'agreujant que el Real Madrid segueix ferm en la lliga –amb quatre punts d'avantatge i un partit menys–, fet que obliga el Barça a continuar guanyant per mantenir viva l'opció de remuntar.

Per tot plegat, i amb l'afegit que el Barça tindrà una setmana sencera per preparar el partit contra l'Atlético de Madrid de diumenge que ve, per a aquest vespre no s'espera que Luis Enrique faci gaires rotacions en l'alineació. Els únics dubtes, de fet, són veure qui escull l'asturià per ocupar el lloc de Sergio Busquets –sancionat per acumulació de targetes grogues–, i comprovar si el tècnic reservarà o no Gerard Piqué –que està a una targeta groga de la sanció, que el podria deixar sense jugar al Vicente Calderón–. En el cas que Luis Enrique opti per donar descans al central català, el duo a l'eix defensiu l'haurien d'ocupar Umtiti i Mathieu, ja que Mascherano segueix de baixa, tot i que l'argentí ja va treballar ahir una estona a la gespa de la ciutat esportiva. Una altra opció, tot i que força més remota, és que els tres centrals disponibles formin part de l'onze inicial, en un dibuix de 3-4-3, la fórmula que va usar el tècnic asturià en el partit de Butarque. On sembla que no hi haurà cap tipus de sorpresa és a la línia ofensiva blaugrana, amb el trident amb ganes de llepar-se les ferides, sense oblidar que Messi, Luis Suárez i Neymar, que van marcar a Mendizorrotza, ja van veure porteria en l'enfrontament contra el Leganés de la primera volta (1-5).

Un Leganés deprimit

No tot, però, són males notícies per al Barça, ja que el seu rival d'aquest vespre, el Leganés, arriba al Camp Nou en plena depressió, amb tres derrotes seguides –i sense cap gol a favor–, que l'han deixat a només dos punts de les posicions de descens. L'equip madrileny, de fet, encadena ja dotze partits de lliga sense vèncer –no guanya des del 21 de novembre, quan va superar el cuer de la classificació, l'Osasuna, per 2-0–, i només ha sumat vuit punts dels darrers 54. Tot i presentar-se al Camp Nou, en la que serà la seva estrena al coliseu blaugrana, amb l'objectiu d'entrar en la història, des de l'entorn del Leganés no es descarta que Asier Garitano faci aquest vespre alguna rotació, tenint en compte que en les properes jornades el conjunt madrileny rebrà a Butarque el Deportivo de la Corunya i el Granada, dos rivals directes en la lluita per eludir el descens. L'entrenador basc, que té els dubtes de Gabriel Pires i Samu García, no podrà alinear Rubén Pérez, una peça vital al mig del camp del Lega, que és baixa per al duel per acumulació de targetes grogues. Qui sí que podria tenir alguns minuts és Mamadou Koné, que ha tornat a la dinàmica de l'equip després de superar una lesió.

EL GRAN DUBTE

André Gomes i Rakitic, candidats per suplir la baixa de Busquets, sancionat

UN RISC

Luis Enrique podria reservar Piqué, que ha vist quatre grogues, per al Calderón

Un dels pitjors atacs d'Europa

Marta Cabré

El Leganés viu en plena lluita per evitar el descens a segona divisió, i gran part de culpa és el seu pobre rendiment de cara a la porteria rival. Els futbolistes d'Asier Garitano només han marcat, en 22 jornades de lliga, 15 dianes i, de fet, en els últims sis partits només han aconseguit fer dos gols, cosa que els situa com un dels equips més pobres en atac de tot el continent. Només un equip té pitjors guarismes que els madrilenys. És el Darmstadt –últim de la Bundesliga– , amb només 14 gols, tot i que ha disputat un partit menys. El Leganés és, de fet, el segon pitjor atac de la primera, segona i segona divisió B espanyola, només superat pels 12 gols del Llevant B, equip de segona B.

Garitano: “El Barça pot canviar el dibuix, però no l'estil, que és el millor”

Marta Cabré

El tècnic del Leganés, Asier Garitano, no creu que la derrota contra el PSG afecti el Barça més del compte, però sí que va admetre que potser mentalment influeix en els jugadors de Luis Enrique. “Segur que no esperaven una derrota com aquella, i és possible que l'estat d'ànim no sigui el millor i per a nosaltres sigui bo, però nosaltres també vam encaixar una derrota important, i per a ells també és bo que el Leganés no arribi en el seu millor moment”, va dir l'entrenador basc, que va lamentar el fet de no afrontar el primer partit de la història del club madrileny al Camp Nou en un millor moment. Malgrat les crítiques rebudes, Garitano creu que el Barça “normalment juga increïblement bé”, perquè té la idea molt clara. “Poden canviar el sistema, però l'estil, que és el millor, no canvia”, va recordar el tècnic, que creu que la competitivitat blaugrana no està en dubte: “Són conscients de tot el que hi ha en joc encara, perquè estan en la final de copa i poden lluitar la lliga. La Champions està més complicada, però segur que ho intentaran.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)