Barça

futbol

barça

Units per esmenar l'errada

Després de deixar-se bona part de les aspiracions d'alçar el títol de lliga a Màlaga, l'equip blaugrana surt avui cap a Torí amb una expedició que reflecteix la importància de la cita de Champions

Arda, Aleix Vidal (lesionats), Busquets (sancionat) i Aleñá i Carbonell, del filial, també viatgen amb el grup

La plantilla blaugrana es va exercitar ahir al matí a la ciutat esportiva Joan Gamper amb el gust amarg que va deixar la derrota (2-0) encaixada a La Rosaleda encara molt present. I és que la inesperada ensopegada suposa un cop dur per a les expectatives blaugrana de guanyar el títol de lliga quan unes hores abans l'escenari era molt prometedor. L'empat del Madrid (1-1) en el derbi contra l'Atlético donava l'oportunitat al Barça de tornar a dependre de si mateix, però l'equip blanc ha vist ampliat a tres punts el seu avantatge, a banda de tenir un partit menys.

Els missatges posteriors a la derrota van coincidir en la idea de mantenir l'esperança fins que les matemàtiques mantinguin les possibilitats en la lliga. La situació del campionat, però, amplia els focus de la Champions. La transcendència de la cita de quarts contra la Juventus, així com el compromís de la plantilla, va quedar encara més reflectit en la convocatòria que ahir va facilitar el club blaugrana. L'expedició parteix aquest matí cap a Torí amb 23 efectius, entre els quals destaquen tres noms: Arda Turan i Aleix Vidal se sumen al grup a pesar d'estar lesionats, així com també Sergio Busquets, que serà un dels grans absents demà a la gespa del Juventus Stadium per sanció. De fet, l'únic component de la primera plantilla que es queda a Barcelona és Rafinha, que tot just va ser operat divendres passat del genoll dret.

Luis Enrique també ha afegit a la llista Carles Aleñá i Àlex Carbonell, també habituals en diverses convocatòries de la lliga (sense anar més lluny en la de l'últim duel a Màlaga).

Quan aterri a Torí, el Barça trobarà una ciutat que ja respira l'ambient de les grans cites de la Champions. En aquest sentit, la Juventus s'ha encarregat de fomentar-lo mitjançant una campanya anomenada #ItsTime (‘és l'hora') i que té com a element destacat un vídeo amb Dybala, Mandzukic, Bonucci i Alex Sandro pintant-se les galtes amb els colors bianconeri. A més, el club italià ha creat una aplicació que permet als aficionats retocar les fotos afegint-hi els seus colors i ha posat a la venda unes samarretes amb la consigna #ItsTime. Tot plegat perquè l'ambient de demà a les grades del Juventus Stadium empenyi l'equip.

Precisament, el Barça tindrà aquesta tarda (19 h) el primer contacte amb l'escenari del duel. Abans de l'entrenament, Luis Enrique oferirà la roda de premsa prèvia acompanyat de Javier Mascherano (18.15 h).

ÚNICA ABSÈNCIA

Rafinha, operat divendres passat, és l'únic jugador que es queda a Barcelona

JUVENTUS STADIUM

L'entrenament d'aquesta tarda serà un primer contacte amb l'escenari del duel
Marc-André Ter Stegen
Jasper Cillessen
Jordi Masip
Gerard Piqué
Ivan Rakitic
Denis Suárez
Andrés Iniesta
Luis Suárez
Leo Messi
Neymar
Javier Mascherano
Paco Alcácer
Jordi Alba
Lucas Digne
Sergi Roberto
André Gomes
Jeremy Mathieu
Samuel Umtiti Filial
Carles Aleñá
Àlex Carbonell
Viatgen sense l'alta medica Arda Turan
Aleix Vidal Viatja tot i estar sancionat
Sergio Busquets

PRESSIÓ AMBIENTAL

La Juventus ha engegat una campanya perquè demà l'estadi sigui una caldera

Xiularà l'àrbitre del 4-0 a París

X.S.

El polonès Szymon Marciniak serà l'encarregat d'arbitrar el duel de demà a Torí. Un col·legiat de mal record per al Barça, ja que tot i que no va tenir cap incidència en el resultat i va protagonitzar un arbitratge més que correcte, és el mateix que va xiular el duel d'anada dels vuitens de final d'aquesta temporada al Parc dels Prínceps, amb derrota 4-0 per als de Luis Enrique. Aquell dia, ja fa gairebé dos mesos, el col·legiat de 36 anys va ensenyar targetes grogues als blaugrana André Gomes, Busquets i Rafinha i del PSG, a Rabiot. És l'únic precedent en què Marciniak ha arbitrat el Barça. A la Juventus, en canvi, l'ha dirigit tres cops en les tres últimes temporades, amb un balanç de dos triomfs per als torinesos i una derrota: contra el Malmö en la fase de grups de fa dues temporades (2-0), a Sevilla en la fase de grups del curs passat (1-0) i a Lió el passat mes d'octubre (0-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)