Barça

El Vila-real, un equip contra el qual acostumen a marcar

El trident. Messi ha marcat nou gols en quinze partits als de la Plana Baixa; Neymar els n'ha fet sis en sis partits i Luis Suárez només n'acumula un

Pocs equips de la lliga s'han lliurat de la voracitat del trident, davantera temible que genera pànic en les defenses rivals, incapaces de saber com frenar-los tots tres alhora, una gesta que sembla impossible si no s'alineen un conjunt de casualitats que arribats a aquest punt del campionat semblen del tot impossible. El Vila-real, que dissabte visitarà el Camp Nou, és un dels equips que més ha patit la letalitat de Messi, Neymar i Luis Suárez.

De fet, a Castelló encara no han oblidat el gol de falta que el geni argentí els va marcar en la primera volta quan ja pensaven que s'endurien els tres punts. Messi la va clavar a l'escaire quan l'afició grogueta confiava que viurien la millor de les inauguracions del nou nom del seu camp –aquell dia el Madrigal va passar a dir-se estadi de la Ceràmica–. A Messi li prova, el Vila-real, un equip amb el qual s'ha enfrontat en quinze ocasions i al qual ha aconseguit fer nou gols. Pel que fa al seu balanç contra els castellonencs, els números són força bons, però no es poden titllar d'excel·lents. Dels quinze partits, nou van acabar en victòria, quatre en empat i també dos en derrota. Al Camp Nou, Messi ha jugat quatre partits i els ha fet cinc gols, dividits en dos doblets les temporades 2010/11 i la 2011/12 i amb un altre gol en la 2015/16.

Després de reaparèixer en el derbi un cop complerts els tres partits de sanció, Neymar intentarà mantenir la seva bona ratxa golejadora contra el Vila-real, un equip al qual ha marcat sis gols, dos de penal, en sis partits. El més recordat, el que li va marcar el novembre del 2015. Va ser una autèntica obra d'art. En un contraatac, va rebre de Luis Suárez, va controlar i després de fer un barret d'esquena per desempallegar-se del seu defensor, Jaume Costa, va afusellar Areola sense deixar botar la pilota. El Camp Nou es va omplir de mocadors blancs. Contra el Vila-real, Neymar té un balanç de quatre victòries i dos empats.

Luis Suárez també ha marcat contra el Vila-real, però només ho ha fet en una ocasió i va ser de penal, la temporada passada. El davanter uruguaià havia passat una sequera de cinc partits sense marcar abans de recuperar l'olfacte en el derbi contra l'Espanyol. Dissabte contra el Vila-real intentarà mantenir aquesta bona ratxa, que per a un davanter és important. Dels tres, és qui menys vegades s'ha enfrontat amb el Vila-real. Ho ha fet en quatre ocasions, amb un balanç de dues victòries i dos empats. Entre el trident han fet setze gols al Vila-real en vint-i-cinc partits.

Juntament amb el derbi, el de dissabte al Camp Nou és l'altre partit, a priori, complicat que li queda al Barça en aquesta lluita final pel títol de lliga. El Vila-real arriba a Barcelona amb la intenció de sumar per mantenir la seva posició europea. Els castellonencs són cinquens en la classificació, amb 63 punts, però no es poden distreure perquè l'Athletic Club i la Real Sociedad li trepitgen els talons, amb 62 i 61 punts, respectivament.

LES XIFRES

2
gols
de penal els ha marcat Neymar i 1 Suárez. Dels 9 que els ha fet Messi, cap ha estat des dels 11 metres.
16
gols
han marcat al Vila-real entre Messi, Neymar i Luis Suárez, el trident blaugrana.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)