Barça

“No guardo retrets ni rancors, només coses positives”

Luis Enrique. El tècnic, que tanca avui tres anys a la banqueta blaugrana, es mostra satisfet per l’experiència. “Hem treballat al 100%; tant de bo ho puguem arrodonir”, diu sobre la final de copa

A banda de ser la roda de premsa prèvia a la final de copa, la d’ahir també era l’última vegada que Luis Enrique s’asseia a la cadira principal de la sala de premsa de la ciutat esportiva. Era lògic, doncs, que la sala presentés una concurrència elevada. Durant les últimes tres temporades sovint ha estat l’escenari de l’estira-i-arronsa del tècnic amb la premsa, però l’ocasió d’ahir mereixia deixar qualsevol tensió de banda. De fet, el tècnic asturià va mostrar la seva faceta més còmplice i propera a l’hora de respondre la munió de preguntes que l’esperaven, començant per la final d’avui contra l’Alavés. “No hi ha dubte que és un partit especial, un dels millors que poden jugar pel que fa l’ambient de les aficions, pel nivell del duel, i hi ha la possibilitat d’acabar el meu cicle blaugrana amb un títol”, va manifestar.

Precisament, moltes de les preguntes dirigides a Luis Enrique van referir-se a les seves sensacions després de posar fi a tres temporades al capdavant de la banqueta del Barça. Com és habitual pel seu caràcter, va preferir restar transcendència al seu llegat a l’equip: “He gastat tota l’energia en l’Alavés”, va arrencar, tot i que després va fer una reflexió: “M’interessa poc. El que pugui haver deixat a l’equip pel que fa a conceptes de joc pertany al futbol. Hem estat fidels al 100% a l’estil Barça i hi hem afegit nous registres per ser més imprevisibles per als rivals. Hem conquerit títols, i en general, és una trajectòria positiva. Si he deixat A, B o C ja ho valorareu vosaltres. Hem treballat al 100% i a veure si demà [per avui] podem arrodonir el premi.” Seria el títol novè des que dirigeix l’equip. “Si en la roda de premsa de la meva presentació algú m’hagués dit que guanyaríem 8 o 9 títols en tres anys ho hauria més que signat”, va afirmar. En aquest context de comiat, l’asturià va comentar que es queda “amb tot” d’aquests tres anys al Barça, “Perquè quedar-se amb el bo seria fàcil i amb el dolent no té sentit”, ho va justificar. Va qualificar l’experiència personal i professional de “bonica”, i va explicar que ha mantingut la forma d’actuar que segueix des que va començar al filial blaugrana: “Exigir-me el màxim a mi i als que estan al meu costat.” “I ho he tingut fàcil pel nivell que m’he trobat aquí i on he estat”, va destacar. “En general, em quedo amb el treball que he fet tots els dies, amb l’afecte rebut per part de les persones que han treballat al club i dels aficionats. Només coses positives, no guardo retrets ni rancúnies”, va concloure.

Futur obert

Avui Luis Enrique tanca una etapa a la banqueta del Barça, però el tècnic asturià va deixar oberta la possibilitat de tornar-hi en un futur. “Potser torno el 10 de juliol per sorpresa i a algú li ve un infart”, va bromejar entre rialles de complicitat. Però tot seguit va manifestar el seu pensament: “Si alguna cosa he aprés a la vida és que mai s’ha de dir mai. El Barça és casa meva, el club que més confiança m’ha donat, primer com a jugador i després com a entrenador. Llavors, per què he de dir que no tornaré a entrenar-lo? Qui ho sap, potser d’aquí a un temps ve de nou l’oportunitat, però, evidentment, en pocs anys segur que no.”

ÈXITS ASSOLITS

Si en la meva presentació algú m’hagués dit que guanyaríem 8 o 9 títols en tres anys, ho hauria signat

LLEGAT

M’interessa poc. El que pugui haver deixat a l’equip pel que fa a conceptes de joc pertany al futbol

“Potser l’Alavés té més il·lusió, però en ambició no he vist jugadors que en tinguin més que els del Barça”

Independentment que sigui el meu ultim partit, l’important és que l’equip faci un bon partit. Si juguem bé tindrem més possibilitats de guanyar.” Amb aquesta lògica planteja Luis Enrique la final contra l’Alavés, un rival que va qualificar de “revelació de la temporada. “Està en forma i ha fet temporada d’altíssim nivell, fent un bon futbol”, va advertir l’asturià. Tot seguit, va donar més detalls sobre l’anàlisi del conjunt basc: “Sap jugar en llarg per buscar Deyverson i altres jugadors de banda que se sumen a l’atac. Pressiona bé, està ben estructurat i és difícil fer-li un gol. Té la possibilitat de canviar de sistema... Intentarem que els pesi el fet de no tenir costum d’arribar a finals i imposar la nostra qualitat.”

Luis Enrique va acceptar el fet que la copa genera més il·lusió a l’Alavés que a l’entorn del Barça en tractar-se d’un “esdeveniment únic” per al club i jugadors rivals. “Però també hi ha una doble lectura. No és un escenari habitual per a ells i poden tenir un excés de tensió. Potser tenen més il·lusió, però en ambició no he vist un grup de jugadors més ambiciosos que els del Barça”, va destacar. Com a motivació, el l tècnic també va recordar el difícil trajecte que ha hagut de superar el Barça fins a plantar-se a la final d’avui. “Hércules, Athletic, Real Sociedad, Atlético... No s’arriba a una final de copa de qualsevol manera i nosaltres competirem al màxim, segur.” Va pronosticar que l’Alavés crearà problemes, ja que “totes les finals són de 90 minuts imprevisibles i cal estar preparats per a qualsevol escenari.”

Preguntat per com arribar el Barça a la cita, va mostrar-se satisfet: “Ja heu vist com ha competit les últimes setmanes a la lliga.” Pel que fa a les baixes de dos jugadors de l’anomenat onze de gala com Sergi Roberto i Luis Suárez, va apel·lar a la qualitat de la plantilla blaugrana per compensar-les: “Entenc que una plantilla com la del Barça ha de estar suficientment preparada per solucionar qualsevol baixa. Tenim jugadors de garanties i diverses opcions. Per rival també serà una incertesa i no li donarem pistes abans del partit”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)