Barça

Encallats en les sortides

L’hora dels adéus. Després d’encarrilar amb celeritat la marxa de Tello i de Mathieu, el Barça segueix sense trobar un destí per a Munir, Douglas i Vermaelen

Amb 27 fitxes del primer equip, i amb l’objectiu de fer encara una o dues incorporacions més, és obvi que el FC Barcelona necessita alleugerir la seva plantilla, de la qual només han sortit fins ara Tello, traspassat al Betis per 4 milions d’euros, i Mathieu, que va marxar a l’Sporting de Lisboa amb la carta de llibertat sota el braç. La resta dels descartats per Ernesto Valverde, però, es mantenen a l’equip, tot i que l’entrenador ja va donar un avís a Munir, Douglas i Vermaelen en l’amistós contra la Juventus, en què cap dels tres va disputar ni un sol minut. El que té millor cartell, és clar, és el davanter, pel qual han arribat ja diverses ofertes, tot i que totes elles per sota dels 30 milions d’euros que vol ingressar el Barça. Primer va ser la Real Sociedad, que com ja va fer l’estiu passat va demanar la cessió del futbolista. En aquesta ocasió, però, la secretaria tècnica blaugrana només contempla un traspàs, motiu pel qual va refusar la petició del conjunt basc. Després va ser el torn del Zenit de Sant Petersburg, que va posar damunt de la taula 20 milions d’euros, però l’operació es que quedar en un no res per la negativa de Munir d’anar a viure a Rússia. I finalment va aparèixer la Roma, que a través de Monchi es va posar en contacte amb el Barça, però com en el cas del Zenit l’operació no va fructificar. De pretendents per Munir, doncs, no en falten, malgrat que les elevades exigències del Barça i del propi jugador han refredat un adéu que semblava força encarrilat.

Més complicades, en canvi, s’intueixen les sortides de Douglas i, sobretot, de Vermaelen, pels quals difícilment el Barça podrà treure algun benefici econòmic. En el cas del lateral brasiler, l’objectiu blaugrana és tornar-lo a cedir a un equip de la primera divisió, tot i que de moment només ha mostrat interès l’Alavés. Pel que fa al central belga, ni el seu historial amb les lesions ni el seu mal curs a la Roma ajuden gaire, i fins ara l’únic club que ha preguntat per ell és el Watford.

Més transferibles

A banda dels tres descartats, tampoc tenen assegurada la seva continuïtat Arda Turan, Rafinha i Samper. En el cas dels dos primers, però, només sortiran si arriba per ells una oferta econòmica llaminera, una situació que encara no s’ha donat. El turc, que ja ha descartat marxar al futbol xinès, ha sonat per l’Arsenal, tot i que el conjunt gunner encara no ha presentat cap oferta formal per ell. Malgrat que el Barça no veuria amb mals ulls recuperar part de la inversió que va fer per Arda, el jugador desitja quedar-se una temporada més a Barcelona, tal i com el seu representant ja ha fet saber al club blaugrana.

Rafinha, per la seva part, que en any de mundial no descarta sortir per guanyar minuts, ha estat darrerament vinculat al Liverpool, tot i que el Barça no el traspassarà per menys de 30 milions d’euros. Un cas ben diferent és el de Samper, que en el partit contra la Juventus va deixar bones molt sensacions. El migcampista barceloní, que en un principi devia sortir cedit a un equip de la primera divisió, s’ha guanyat l’oportunitat de mirar de convèncer Valverde, tot i que el seu futur dependrà dels fitxatges que faci el club d’aquí al final del mercat d’estiu.

A la secretaria tècnica del Barça, doncs, encara li queda molta feina a fer d’aquí al final del mercat d’estiu, poc més d’un mes frenètic en què a les cares noves i il·lusionants s’hi han d’afegir un mínim de tres adéus, i a poder ser a canvi d’uns quants milions d’euros.

INSUFICIENTS

Cap de les ofertes rebudes per Munir ha arribat als 30 milions que vol el Barça

POC MERCAT

Per Vermaelen i Douglas només s’han interessat el Watford i l’Alavés, respectivament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)