Barça

MS?

Toca reformular el trident. La marxa inesperada de Neymar al PSG obliga el Barça a buscar un recanvi de plenes garanties, un càsting en què figuren Coutinho, Dybala, Dembélé, M’Bappé i Griezmann

L’MSN, el famós nom amb el qual s’ha conegut els darreres tres anys el trident format per Messi, Suárez i Neymar, té els dies comptats. I tot per la inesperada fugida de l’extrem brasiler, que, davant la incredulitat de tothom, ha decidit abandonar el Camp Nou i seguir la seva carrera esportiva al PSG, que li ha promès lideratge i diners, molts diners. I és per això que a la secretaria tècnica del Barça, durant setmanes centrada a trobar un interior de garanties, haurà de fer ara hores extra per decidir qui ha de ser el substitut de Neymar, una tasca que requerirà una precisió quirúrgica, ja que una errada podria minvar moltíssim el potencial ofensiu de l’equip. I de complicacions, és clar, totes i més, ja que hi ha poc temps –l’anada de la supercopa es disputarà el dia 13 d’agost–, pocs candidats i clubs conscients de les necessitats blaugrana i dels diners rebuts per part del PSG, fet que farà que el preu s’infli significativament.

Ara per ara, el candidat número u de la llista és Philippe Coutinho, un jugador que ja interessava abans de l’afer Neymar, ja que també pot jugar al mig del camp. L’arribada del brasiler, una peça clau en els esquemes tant de Jürgen Klopp al Liverpool com de Tite a la seleção, significaria un canvi important en el joc del Barça, ja que es tracta d’un futbolista sense la verticalitat de Neymar però amb més capacitat per combinar amb els companys. En certa mesura, amb el canvi de Coutinho per Ney es perdria intimidació i un contra un, però es guanyaria capacitat de l’equip per enllaçar el mig del camp amb l’atac, un dels grans mals del Barça de l’MSN. Ara bé, fitxar Coutinho no serà gens fàcil, i això que el futbolista ja ha donat el vistiplau al Barça, amb el qual ja ha arribat a un acord. El Liverpool, però, no està disposat a perdre el seu jugador franquícia i, en vista de l’oferiment blaugrana, que ha posat damunt de la taula 70 milions d’euros fixos més 10 en variables, n’ha demanat 120, una suma que el Barça no pensa assumir. L’operació, però, segueix oberta, i en les darreres hores ha aparegut el nom de Rafinha, un jugador que agrada a Klopp i que no veuria amb mals ulls marxar del Camp Nou, ja que necessita minuts per assegurar-se la presència en el mundial.

El somni de Dybala

El segon jugador de la llista és l’argentí de la Juventus Paulo Dybala, un futbolista que l’estiu passat ja va sonar amb força per reforçar el Barça. I La Joya va fer bons els informes la temporada passada, en què es va erigir en una de les grans revelacions del futbol europeu, amb el Juve-Barça dels quarts de la Champions com a moment culminant. L’exhibició de Dybala, de fet, va tenir un impacte tan gran que el club bianconero el va citar a les oficines i el va renovar per mirar d’evitar el que era un secret de domini públic, que mig Europa l’intentaria fitxar a l’estiu. “Estic bé a la Juve, però si arriba una bona oferta el meu club haurà de decidir, i després jo”, va afirmar fa uns dies el mitjapunta, que mai ha amagat que el seu somni és jugar amb Messi, i més ara, que ho faria com a titular indiscutible. L’operació, però, es preveu molt complicada, ja que la Juventus no vol ni sentir a parlar de perdre la seva estrella, que només té 23 anys, i en cap cas s’asseuria a negociar per menys de 120 milions d’euros. Tot i que futbolísticament Dybala i Coutinho són molt diferents, l’arribada de l’argentí també augmentaria la capacitat de combinació del Barça, ja que es tracta d’un jugador amb una cama esquerra de seda i amb una enorme capacitat per moure’s entre línies. Per contra, l’equip blaugrana perdria força en l’un contra l’un i capacitat golejadora.

La via francesa

Pocs dubten que l’atac de la selecció francesa en el proper mundial de Rússia el formaran Dembélé, Mbappé i Griezmann, i, curiosament, aquests són els tres altres candidats que té el FC Barcelona per suplir la marxa inesperada de Neymar. Tots tres, però, són jugadors molt diferents, així que si la secretaria tècnica blaugrana s’acaba decantant per la via francesa haurà de filar ben prim a l’hora d’escollir el perfil que millor encaixaria a l’equip de Valverde. D’entrada, el que més agrada és Ousmane Dembélé, un futbolista extraordinari que, curiosament, l’estiu passat va descartar fitxar pel Barça en considerar que seria el suplent etern de Neymar. Finalment, el francès, de només 20 anys, es va decantar pel Borussia Dortmund, on la temporada passada va demostrar tota la seva qualitat, un excel·lent rendiment que va anar seguit de l’adeu de Tuchel, un dels grans valedors de Dembélé. La notícia, acollida de mal gust pel jugador, va fer variar la seva opinió sobre el seu futur, fet que va reactivar l’interès del Barça. Ara el problema, però, és el Dortmund, que ja va anunciar públicament que no volia traspassar Dembélé, i menys quan està previst que tard o d’hora marxi Aubameyang, la seva altra estrella. Això no vol dir, però, que el Barça no tingui cap possibilitat de fitxar un dels futbolistes del mercat que més s’assemblen a Neymar, tot i que per assolir-ho s’hauria d’apropar als 90 milions d’euros, una suma que podria convèncer els dirigents del Dortmund, que fa només un any van fitxar Dembélé per poc més de 15 milions.

Molt més car que l’extrem del Borussia Dortmund seria fitxar la nova gran promesa del futbol francès, Kylian M’Bappé, que als 18 anys ja està considerat un dels jugadors amb més projecció de tot el món. El davanter del Mònaco, que ara per ara sembla estar a punt de fitxar pel Madrid, ha estat valorat pel seu club en 180 milions d’euros, que podrien superar els 200 amb els impostos que caldria pagar a França. L’operació, doncs, sembla gairebé inviable, ja que significaria invertir pràcticament tots els diners que pagarà el PSG per Neymar, tot i que, a canvi, el Barça fitxaria un davanter amb gol, qualitat i velocitat, a banda del cop que significaria treure-l’hi de les mans a Florentino. La part negativa és que l’eclosió de Mbappé, que hauria d’acceptar el fet de jugar a l’extrem, tot just s’acaba de produir, una falta d’experiència a l’elit que, tot i les bones sensacions que transmet, suposa un risc evident, i en una operació de moltíssims diners.

Tot el contrari succeeix amb Griezmann, un jugador més que adaptat a la lliga i que, aparentment, encaixaria a la perfecció en l’estil del Barça. El jugador colchonero, a més, té una clàusula de 100 milions, així que el club blaugrana el podria incorporar sense haver de negociar amb l’Atlético, que a més aquest estiu ja ha usat aquesta fórmula per fitxar Vitolo. La part negativa és que en vista de la sanció de la FIFA a l’entitat colchonera, Griezmann va decidir quedar-se, refusant una oferta del United, així que el Barça li hauria de fer canviar d’opinió per poder convertir-lo en el nou integrant del trident.

Amb l’MSN a punt de convertir-se en història passada del Barça, ara toca reformular l’atac amb una nova peça, un nou acompanyant per a Messi i Luis Suárez que mantingui l’espectacular potencial ofensiu del Barça. El càsting més exigent tot just acaba de començar.

DUES PERLES

Dembélé és el que més s’assembla a Neymar; i M’Bappé, la gran joia del moment

MASSA DINERS

La Juve no vendrà Dybala per menys de 120 milions, tot i que l’argentí vol jugar amb Messi

FÀCIL PERÒ DIFÍCIL

Griezmann té una clàusula de 100 milions, però ha promès seguir un any més

CANVI DE PECES

El Barça intenta abaratir el preu de Coutinho amb Rafinha, que agrada a Klopp
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)