Barça

Encallats en les sortides

Alleugerir la plantilla. Després d’encarrilar amb celeritat els adeus de Cristian Tello i de Mathieu, el Barça continua sense trobar destinació per a Munir, Douglas, Vermaelen i Samper

Amb 27 fitxes del primer equip –a l’espera que es confirmi la sortida de Neymar–, i amb l’objectiu de fer encara dues o tres incorporacions més, és obvi que el FC Barcelona necessita alleugerir la seva plantilla, de la qual només han sortit fins ara Tello, traspassat al Betis per 4 milions d’euros, i Mathieu, que va marxar a l’Sporting de Lisboa amb la carta de llibertat sota el braç. La resta dels descartats per Valverde, però, es mantenen a l’equip, tot i que l’entrenador ja ha fet un avís en la gira, en què Douglas no ha disputat cap partit i Munir només va jugar 45 minuts contra el United. També es troba en la línia de sortida Vermaelen, malgrat que el central belga ha participat més que Marlon en els partits de la pretemporada. De tots tres, és clar, el que té millor cartell és Munir, pel qual han arribat ja diverses ofertes, tot i que totes elles per sota dels 30 milions, la xifra que vol ingressar el Barça. Primer va ser la Real Sociedad, que tal com ja va fer l’estiu passat va demanar la cessió del futbolista. En aquesta ocasió, però, la secretaria tècnica blaugrana només contempla un traspàs, motiu pel qual va refusar la petició del conjunt basc. Després va ser el torn del Zenit, que va posar damunt de la taula 20 milions d’euros, però l’operació va quedar en un no-res per la negativa de Munir d’anar a viure a Rússia. I finalment va aparèixer la Roma, que a través de Monchi es va posar en contacte amb el Barça, però com en el cas del Zenit, l’operació no va fructificar. De pretendents per Munir, doncs, no en falten, malgrat que les elevades exigències del Barça i del mateix jugador han refredat un adeu que semblava força encarrilat.

Més complicades, en canvi, s’intueixen les sortides de Douglas i, sobretot, la de Vermaelen, pels quals difícilment el Barça podrà treure algun benefici econòmic. En el cas del brasiler, l’objectiu blaugrana és tornar-lo a cedir a un equip de la primera divisió, tot i que de moment només n’ha mostrat interès l’Alavés. L’altra via podria ser la portuguesa, ja que en els darrers dies s’ha vinculat el nom de Douglas amb el Benfica i l’Sporting de Lisboa, tot i que de moment cap dels dos clubs s’han posat en contacte directe amb el Barça. Pel que fa al central belga, ni el seu historial amb les lesions ni el seu mal curs a la Roma hi ajuden gaire, i fins ara l’únic club que ha preguntat per ell és el Watford. Per aquest motiu, i malgrat que l’objectiu del Barça continua sent que Vermaelen surti de l’equip, tampoc es descarta que el belga es mantingui en la plantilla, i més després del fet que Valverde li hagi donat més minuts durant la gira que no pas a Marlon.

Ben diferent és el cas de Sergi Samper, un jugador que sí que entra en els plans del Barça. Després de la mala experiència del barceloní a Granada, en què la sortida de Paco Jémez va perjudicar la seva presència en l’equip, l’objectiu del Barça torna a ser el de cedir-lo a un equip de la primera divisió, perquè així pugui assolir experiència en l’àmbit de l’alta competició.

Més transferibles

A banda dels tres descartats i de Samper, tampoc tenen assegurada la seva continuïtat Arda Turan i Rafinha. En el cas del jugador turc, de fet, l’objectiu de la secretaria tècnica del Barça és traspassar-lo, tot i que la immobilitat del futbolista, que desitja continuar jugant al Camp Nou, i l’elevat cost de l’operació dificulten la seva sortida. El turc, que ja ha descartat marxar al futbol xinès, ha sonat durant l’estiu per a l’Arsenal, tot i que el conjunt gunner encara no ha presentat cap oferta formal per ell.

Pel que fa a Rafinha, que està ultimant la seva recuperació, el Barça només el vendrà si arriba per ell una oferta pròxima als 30 milions d’euros. De moment, el seu nom s’ha vinculat al Liverpool, un club que ja fa uns mesos que li va al darrere, tot i que, com en el cas d’Arda, encara no hi ha hagut cap moviment formal per part de l’entitat red. Rafinha, que necessita minuts si vol aspirar a jugar el mundial, no veuria de mal ull un canvi d’aires, sempre i quan això volgués dir marxar a un club del primer nivell en què gaudís de més oportunitats que no pas al Camp Nou.

A la secretaria tècnica del FC Barcelona, doncs, encara li queda molta feina per fer d’aquí al final del mercat d’estiu, i no només en l’apartat dels reforços. Queda per endavant un mes frenètic en què a les cares noves i il·lusionants s’hi ha d’afegir un mínim de tres adeus, i si pot ser, a canvi d’uns quants milions d’euros.

INSUFICIENTS

Cap de les ofertes rebudes per Munir ha arribat als 30 milions que vol el Barça

MÉS RODATGE

Per Samper es busca una cessió a una primera divisió que li asseguri minuts

EL DESIG

El club no descarta la venda d’Arda, tot i que el jugador no està donant facilitats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)