Barça

La història

Ilie i Lobato, al Kansas City

L’MLS parla català

Els exblaugrana Ilie Sánchez i Cristian Lobato han agafat el relleu d’Oriol Rosell a les files de l’Sporting Kansas City, un equip que, mitjançant el tècnic Peter Vermes, vol implantar l’estil de joc del Barça en la Major Soccer League

El conjunt nord-americà és líder de la conferència oest i semifinalista de la copa

Ilie Sánchez i Cristian Lobatovan coincidir dues temporades al Barça B, la 2011/12 i la 2012/13, amb el filial a segona A

L’Sporting Kansas City segueix parlant català. Sense el berguedà Oriol Rosell –amb el qual l’equip va assolir la lliga i la copa de l’estat de Missouri el 2013–, el lideratge l’ha agafat aquesta temporada l’exblaugrana Ilie Sánchez, que va recalar a la Major League Soccer (MLS) després de rebre la trucada del tècnic de l’equip, Peter Vermes. “Hi estic molt a gust, m’he adaptat molt bé a l’equip, al club i a la ciutat. Lluitarem per totes les competicions”, explica Ilie. I és que, després de 22 jornades de lliga regular, el Kansas City és el líder de la conferència oest –amb dos partits més que el segon, el Dallas– i semifinalista de la US Open –l’equivalent a la copa–. Després de dues temporades al Munic 1980 i l’Elx, respectivament, a Ilie li va arribar l’oportunitat de jugar en l’MSL fa dos anys, però llavors la trucada de Vermes va arribar tard. “Ja m’havia compromès amb el Munic 1980 després de sortir del Barça. Quan vaig acabar el contracte a Alemanya, però, no vaig dubtar a acceptar l’oportunitat d’anar als Estats Units”, recorda el migcampista de Barcelona. Peter Vermes, el seu gran valedor, i exentrenador de la UE Figueres, volia impregnar el seu equip de l’estil de joc del Barça, i per això va pensar en Ilie. “Quan marxes del club blaugrana el que més trobes a faltar és l’estil de joc. Aquí, l’he recuperat i s’agraeix moltíssim”, apunta Ilie, que destaca els canvis que està apreciant en els seus primers mesos al club. “La idea que aquí els jugadors venen a jubilar-se s’ha acabat. He vingut per quedar-m’hi, ja que és un equip que em dona tot el que necessito com a futbolista.” I igual de content amb el fitxatge es mostra Peter Vermes, el seu nou entrenador, que considera que l’arribada d’Ilie aporta a l’equip moltes coses positives. “S’ha adaptat molt ràpid, tant a l’equip com a l’MLS, i està fent una gran temporada. És un jugador molt intel·ligent, molt bo tècnicament, però el que més destaco d’ell és que és una persona excel·lent.”

S’hi suma Lobato

I la representació catalana no s’acaba amb Ilie, ja que en el mercat obert d’estiu i a mitja temporada –la competició en l’MLS és de febrer a desembre–, el Kansas City va aconseguir els serveis de Cristian Lobato (Esparreguera, 1989) que va arribar procedent del Nàstic de Tarragona. “Quan vaig saber de l’interès del Kansas City no m’ho vaig pensar dues vegades... És una lliga molt competitiva, un gran aparador, i m’he retrobat amb un excompany meu al Barça B, Ilie, i això hi dona un valor afegit”, confessa Lobato. Després de quinze dies entrenant-se amb els seus nous companys, l’estrena del jugador d’Esparreguera es va produir la jornada passada, en què el Kansas City es va imposar per 3-2 al Chicago Fire, l’equip on juga l’alemany Bastian Schweinsteiger. “Quan un jugador arriba a mitja temporada és més difícil, però Cristian Lobato és el reforç que buscàvem, i estic convençut que la seva adaptació a l’equip serà més ràpida que la d’altres jugadors”, afirma Peter Vermes.

No obliden el Barça

Tant a Ilie com a Lobato els uneix el Barça, ja que tots dos van coincidir al filial de l’equip blaugrana. El primer va marxar del club el 2014, sent el capità del Barça B, després d’una temporada impecable, en què el filial va acabar tercer de la segona A. “Marxar del Barça va ser la decisió més difícil de la meva carrera. Hauria preferit que m’haguessin fet fora, però va ser una decisió meva”, confessa. I ara, des de la llunyania, tots dos continuen pendents del Barça. “Intento veure tots els partits. L’últim Madrid-Barça, el del gol de Messi en l’últim minut, el vam veure tota la plantilla del Kansas City junts!”, admet Ilie. “Els meus dos anys al Barça van ser molt intensos. Per a mi va ser una etapa inoblidable, ja que vaig estar a un nivell de joc molt alt”, recorda Lobato, que l’estiu del 2011 va fer la pretemporada amb el primer equip, a les ordres de Guardiola. Tot allò, però, ja és passat, i ara els dos catalans dels Kansas City somien dur el seu nou equip a la consecució de l’MSL.

1.980
minuts
de lliga ha disputat Ilie amb la samarreta de l’Sporting Kansas City, tots els que ha jugat l’equip fins ara.
27
partits
va jugar la temporada passada Lobato amb el Nàstic de Tarragona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)