Barça

El més solidari

El 52è Trofeu Joan Gamper recordarà les 71 víctimes mortals en l’accident aeri de l’expedició del Chapecoense, convidat d’enguany

En espera dels grans fitxatges, la gran novetat és Ernesto Valverde

El món del futbol va plorar amb la tragèdia del Chapecoense, que a finals de novembre del 2016 va viure un accident aeri quan viatjava a Colòmbia, on havia de jugar el partit d’anada de la final de la copa sud-americana contra l’Atlético Nacional. Era, a més, un partit històric per a l’entitat perquè mai abans havia arribat a una final. Però el que havia de ser un moment de joia va acabar en drama quan l’avió en què viatjava l’expedició es va quedar sense benzina. 71 víctimes mortals i una plantilla i una institució pràcticament destruïdes per l’infortuni.

Si bé tot el món del futbol va reaccionar, el FC Barcelona va fer un pas més enllà en una decisió que demostra perfectament el perquè del lema “més que un club”. Va convidar el Chapecoense a la 52a edició del trofeu Joan Gamper amb la intenció d’ajudar el club brasiler a reconstruir-se institucionalment i esportiva i per homenatjar les 71 víctimes mortals de l’accident. El dia ha arribat i és avui al Camp Nou. En el Gamper més especial, el partit i el resultat seran el menys important. Tots els beneficis aniran destinats exclusivament al Chapecoense, que també ha viatjat a Barcelona amb totes les despeses pagades i ja va rebre fa temps del Barça una donació de 250.000 euros. El conjunt brasiler lluirà una samarreta especial, amb motiu de la disputa del Gamper, honorant la fundació del club, i amb el lema “tots som Chape”. Els dos clubs homenatjaran Alan Ruschel, Jakson Follman i Hélio Hermito Neto, tres jugadors del Chapecoense que van sobreviure a l’accident i que seran els encarregats de fer el servei d’honor del partit amistós.

Això serà just després de la presentació oficial del FC Barcelona, un dels moments més esperats per l’afició. En espera de l’arribada dels grans fitxatges, la novetat més important serà el canvi a la banqueta, on ja s’asseurà Ernesto Valverde. Les altres incorporacions de l’estiu que s’estrenen seran Nélson Semedo, Marlon i Gerard Deulofeu, que sí que havia viscut un Gamper però no encara com a jugador del primer equip. Un per un, aniran sortint tots els membres del cos tècnic i els jugadors i abans del partit també serà el moment d’escoltar el missatge del nou entrenador i del capità, Andrés Iniesta. El duel començarà a les 20.30 h.

En el pla esportiu, Vermaelen i André Gomes són dubte per enfrontar-se al Chapecoense però és molt probable que tota la resta tinguin els seus minuts davant l’afició. A més, Valverde segur que és plenament conscient que a finals de setmana ja els espera el primer clàssic de la temporada contra el Real Madrid en la final de la supercopa d’Espanya.

Activitats per als més petits durant tot el dia

La presentació oficial de l’equip comença a les 19.30 h i el partit, a les 20.30 h, però tots els aficionats que vulguin passar un dia en blaugrana ho podran fer gràcies a les activitats programades. Moltes han estat pensades per als més petits, amb jocs i paradetes. Hi haurà espectacles itinerants amb bandes de música, batucades i exhibicions de futbol freestyle, i també hi haurà espais de restauració i barres de subministrament de begudes. Les activitats s’iniciaran a les 12 hores i duraran fins a les 19 h. Els dos concerts que la Banda del Coche Rojo efectuarà a l’escenari Damm tindran lloc a les 16 i a les 17.45 hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)