Barça

La supercopa d’Espanya, un altre títol predilecte de Messi

Llegenda. L’argentí ha guanyat set vegades aquest trofeu, és el màxim golejador històric de la competició, amb 12 dianes en 15 partits, i és l’únic que ha vist porteria en sis edicions diferents

A Leo Messi tant li és si un partit és amistós o si es tracta d’una gran final. Ell sempre el voldrà jugar i guanyar. I aquest caràcter famèlic, unit a la seva inigualable qualitat per jugar a futbol, és el que explica els seus números extraterrestres en totes les competicions que ha disputat. Per això no és d’estranyar que l’argentí també sigui la més gran llegenda de la supercopa d’Espanya, possiblement el títol oficial de menys valor, de la qual és el màxim golejador, amb 12 dianes en 15 partits, a part de ser l’únic que ha marcat en sis edicions diferents.

I, és clar, si al component de ser un trofeu oficial s’afegeix l’ingredient del Real Madrid com a rival, llavors el rendiment de Messi s’amplifica fins a deixar unes actuacions per al record col·lectiu. I és que l’argentí ha marcat en els quatre partits que ha jugat contra el Madrid corresponents a la supercopa d’Espanya, duels en què ha fet cinc dianes. La seva estrena va arribar en l’edició de la temporada 11/12, en plena tensió entre el Barça de Guardiola i el Madrid de Mourinho, ja que pocs mesos abans s’havia viscut la tensa final de copa de Mestalla i les inoblidables semifinals de la Champions. L’ambient del Bernabéu en l’anada, doncs, era d’allò més calent, i la resposta de Messi va ser una nova exhibició, arrodonida amb un golàs, en què va aprofitar un desajust dels blancs per deixar estabornit Pepe i superar Casillas. El 2-2 final feia presagiar una tornada d’alt voltatge, i així va ser. I és que aquell Barça-Madrid ja forma part de la història dels clàssics i, com no podia ser d’una altra manera, el millor jugador aquella nit va ser Messi. Primer, per una assistència màgica a Iniesta en l’1-0. Després, per un gran gol, el 2-1, en què va picar la pilota per damunt de Casillas i després el va celebrar besant l’escut. I, finalment, i amb la final camí de la pròrroga, per marcar el 3-2 definitiu amb una volea farcida de classe i de rauxa que va fer embogir el Camp Nou. Tot plegat va acabar amb la famosa picabaralla en què Mourinho va ficar el dit a l’ull a Tito Vilanova.

El Madrid es trauria l’espina d’aquella desfeta l’any següent, en què es va imposar al Barça, i això que Messi va tornar a sobresortir en els dos partits. En l’anada, que en aquesta ocasió es va disputar al Camp Nou, l’astre va ser el líder de l’exhibició del Barça, que, tot i vèncer el Madrid per la mínima (3-2), va passar per sobre dels blancs. Messi, òbviament, va marcar el seu gol, en superar Casillas des del punt de penal. Les bones sensacions del Barça es van esvair en els 20 primers minuts del partit de tornada, en què el Madrid va aprofitar el mal inici blaugrana per avançar-se 2-0. Tot i així, Messi es va inventar un llançament de falta estratosfèric per tornar a posar en la final el Barça, que, malgrat això, ja no va ser capaç de marcar cap gol més.

Sempre present

L’esmentada desfeta blaugrana contra el Madrid i la del curs passat contra l’Athletic són les úniques que coneix Messi en la supercopa d’Espanya, un torneig que l’argentí ha guanyat en set ocasions. La primera la va alçar contra el Betis, el 2005 i amb només 19 anys, i en la següent, el 2006 i contra l’Espanyol de Valverde, ja va ser un dels jugadors destacats, ja que en la tornada va fer anar de corcoll tota la defensa blanc-i-blava. La seva eclosió definitiva va arribar en l’edició del 2009, contra l’Athletic, en què després de perdre’s l’anada va ser l’estrella de la tornada amb dues dianes. I l’argentí va repetir el guió el curs següent, ara contra el Sevilla, en què tampoc va jugar al Sánchez Pizjuán, i després va resoldre el títol amb un hat-trick al Camp Nou. Després arribarien les dues supercopes ja explicades contra el Madrid i, posteriorment, una contra l’Atlético, potser la supercopa en què Messi menys va destacar, ja que es va lesionar al Calderón i va aparèixer poc en la tornada. I, tot i intentar-ho, l’argentí tampoc va poder evitar la desfeta de fa dos cursos, en què l’Athletic va resoldre el títol a San Mamés (4-0). Messi, però, es va poder rescabalar l’any passat, en què de nou va ser el líder en el doble triomf contra el Sevilla, una gran actuació que el 10 blaugrana, com no, va arrodonir amb l’últim gol de la final.

INFAL·LIBLE

Messi ha marcat cinc gols en els quatre clàssics que ha disputat en la supercopa

NIT INOBLIDABLE

El seu partit més recordat va ser el Barça-Madrid del dit a l’ull, en què va fer dues dianes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)