Barça

Barça

Primera divisió

“Messi és el millor del món, però l’hem d’ajudar”

Valverde. El basc és conscient de la necessitat de sumar avui els tres punts contra el Betis després de la desil·lusió que ha generat perdre el primer títol contra el Real Madrid

Després del cop anímic que ha suposat perdre la supercopa d’Espanya contra l’etern rival, el Barça afronta avui el debut de lliga ja amb certes urgències el 20 d’agost. Només val la victòria. Amb Neymar a París i amb Luis Suárez a la infermeria, Messi queda sol davant del perill. La reacció del Barça passa per les seves botes. Ho sap Ernesto Valverde, ho sap Quique Setién i ho saben tots els aficionats. El Barça necessita el millor Messi. Seus van ser dos dels sis gols que el conjunt blaugrana va clavar al Betis precisament en el primer partit de lliga de la temporada passada, i avui la seva participació hauria de tornar a ser clau pel bé de l’equip. Tots els focus estaran posats sobre el 10 blaugrana avui a la gespa. Ahir ja va centrar, de fet, bona part de l’atenció en la roda de premsa de Valverde. En espera encara d’una signatura que permeti respirar cent per cent tranquil al barcelonisme, a Messi se l’espera avui al Camp Nou: “Messi és el millor del món. Aquesta és la sort que tenim. Però també és cert que entre tots l’hem d’ajudar. Hem de saber trobar el joc per tal que ell se senti a gust. L’hem d’ajudar a ell perquè ell també ens pugui ajudar a nosaltres. I per això hem de ser un grup compacte”, assegurava Valverde, que és el principal interessat en què es faci efectiva d’una vegada la firma de la renovació de Messi anunciada ja fa temps.

Messi estarà acompanyat avui en atac per Paco Alcácer i probablement també per Deulofeu si Valverde recupera el 4-3-3. Bona oportunitat per a la reivindicació: “La baixa de Luis Suárez és important. Tots sabem del seu potencial. Però esperem suplir-lo amb garanties i recuperar-lo aviat. Alcácer ja va fer gols la temporada passada quan va tenir minuts. La idea és que ens ajudi. Ara pot ser un bon moment per a ell.”

Quant a la transcendència del partit, Valverde té clara la necessitat de sumar els tres punts i espera un Betis atrevit i amb gust per la pilota, pròxim a la idea futbolística que Quique Setién va defensar la temporada passada a Las Palmas: “Espero un Betis que voldrà tenir la possessió i farà una pressió alta. No crec que es tanquin al darrere. Més o menys jugaran com ho han fet aquesta pretemporada. L’equip que sàpiga superar la pressió tindrà camp per córrer.” “Tinc clar el nostre estil. Sortirem a dominar el joc i serem agressius. Perdre la supercopa ha estat una desil·lusió, però els dos partits contra el Madrid m’han servit molt. Veníem de fer una bona pretemporada, estàvem contents, vam tenir una baixa inesperada, la de Neymar, i ara hem perdut la supercopa, i el que toca és retrobar-nos com a equip. La prioritat és guanyar i jugar bé. No sé com es guanya jugant malament.”

Pel que fa al mercat, a Valverde li hauria agradat arribar al primer partit de lliga amb la plantilla tancada, però es resigna amb la realitat: “El futbol ha canviat molt. En la meva època com a jugador les plantilles estaven fetes el 15 de juliol. Ara no. Toca adaptar-s’hi. Sí que demano per això una plantilla d’acord amb l’exigència que tenim”, va dir. Missatge per la secretaria tècnica.

Sobre Paulinho, bones paraules [“ens pot aportar fortalesa i també coses en l’aspecte ofensiu”], però de moment Valverde ha optat per deixar-lo fora de la primera llista. Veurem si viatja ja a Vitòria la pròxima setmana en la visita al camp de l’Alabés.

Els dos partits contra el Madrid m’han servit molt. Ara toca retrobar-nos com a equip. La prioritat és guanyar i jugar bé
La baixa de Luis Suárez és important, però esperem suplir-lo amb garanties. Ara pot ser un bon moment per a Alcácer
Espero un Betis que voldrà tenir la possessió i farà una pressió alta. L’equip que sàpiga superar la pressió tindrà camp per córrer
Abans el 15 de juliol les plantilles estaven tancades. Ara no. Sí que demano per això una plantilla acord amb l’exigència que tenim

“Estem al costat de totes les víctimes”

Encara colpejats pels tràgics fets que es van produir dijous a la Rambla, a Valverde també, lògicament, se li va preguntar per aquesta qüestió i, com no podia ser d’una altra manera, el basc va condemnar totalment els atemptats viscuts a Barcelona i Cambrils: “Són circumstàncies lamentables. Estem solidaritzats amb les víctimes i les famílies. Coses com aquestes et fan relativitzar els problemes del dia a dia. Tots podem ser víctimes potencials. Són situacions que no podem controlar. Però estem tranquils i, com ha volgut deixar clar la societat, nosaltres tampoc tenim por!”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)