Barça

Velocitat de creuer

El Barça és l’únic conjunt dels grans campionats que ha guanyat tots els partits de lliga i en l’estrena de la Champions

Leo Messi, amb onze dianes en set partits, és el golejador amb la millor mitjana de tot Europa

“Toca retrobar-nos com a equip, guanyar i jugar bé.” Aquestes van ser les paraules que va pronunciar Ernesto Valverde tot just abans de l’estrena del Barça en la lliga, contra el Betis, un partit marcat pel pessimisme generalitzat entre l’afició, després que el conjunt blaugrana perdés amb estrèpit en la tornada de la supercopa, en què el Real Madrid, que ja s’havia imposat 1-3 al Camp Nou, va passar per damunt del Barça amb una demostració de força d’allò més preocupant. Les males sensacions, a més, es van engrandir encara més amb el dantesc final de mercat que van protagonitzar els dirigents de l’entitat, que van tancar la plantilla sense l’esperada arribada de Coutinho. I per acabar-ho d’adobar, es va produir la greu lesió de Dembélé, el gran fitxatge de l’estiu en clau blaugrana. El futbol, però, és imprevisible, i poques setmanes després de tot plegat el Barça es presenta a la segona jornada de la Champions com l’únic equip de les grans lligues europees que acumula un ple de victòries entre el campionat de la regularitat i la màxima competició continental, i amb la sensació que l’equip va a més, cada vegada més adaptat a les pretensions d’Ernesto Valverde, i amb tota la plantilla, excepte Messi, fent rotacions sense que el rendiment de l’equip disminueixi. I és que ni el més optimista dels culers hauria imaginat que abans de tancar el mes de setembre el Barça avantatjaria el Real Madrid de set punts en la classificació, amb ple de victòries, vint gols a favor i només dos en contra. I tot, a més, amb un Leo Messi desencadenat. De fet, en les grans lligues només la Juventus i el Nàpols han estat capaços d’iniciar els seus campionats de manera immaculada, tot i que els dos clubs italians van caure en la seva estrena europea. La Juventus, precisament, contra el Barça (3-0), mentre que els de Maurizio Sarri van perdre inesperadament contra el Xakhtar (2-1). I tampoc han estat capaços d’assolir un ple de victòries ni els líders d’Anglaterra, ja que el Manchester City i el Manchester United han cedit un empat en la Premier, ni el totpoderós PSG, que després de mantenir-se intractable en l’inici de la temporada, dissabte passat no va passar de l’empat a Montpeller (0-0). I encara pitjor ha estat el començament dels grans dominadors d’Alemanya, el Bayern i el Borussia Dortmund, ja que els d’Ancelotti ja han ensopegat en dos duels de la Bundesliga i els de Bosz van caure derrotats en la seva estrena europea, contra el Tottenham (3-1).

A banda del PSG, l’últim equip a caure de la llista dels immaculats ha estat, justament, l’Sporting de Lisboa, que fins dissabte havia guanyat en les sis primeres jornades de lliga i en la seva estrena a Europa, en què es va imposar a l’Olympiacòs (2-3). Els de Jorge Jesús, però, van punxar en la darrera jornada de lliga, en què van ser incapaços de superar el dèbil Moreirense (1-1), un conjunt que fins ara només ha estat capaç de guanyar un partit. L’excel·lència, doncs, ja pertany en exclusiva al Barça, que demà no només tindrà l’oportunitat de mantenir-se en el punt àlgid, sinó que a més podria fer un pas de gegant en les seves aspiracions d’assolir el bitllet per als vuitens de final de la Champions per la via ràpida. I és que després de golejar la Juventus en la primera jornada i amb un doble enfrontament contra Olympiacòs, la ventafocs del grup, en l’horitzó, els de Valverde tenen al davant l’ocasió de deixar força encarrilada la seva classificació, un fet que, a més d’engrandir la confiança d’aquest nou projecte, permetria al tècnic dosificar encara més els seus jugadors més importants.

El líder indiscutible

El gran inici de temporada del Barça té molt a veure amb l’estat de forma de Leo Messi, el jugador més en forma de tot Europa. L’argentí, de fet, ha marcat onze gols entre les sis primeres jornades de lliga i l’estrena de la Champions League, un números que només iguala Falcao, tot i que el davanter colombià, que encara no ha vist porteria a Europa, ha disputat una jornada més de lliga. I el tercer en discòrdia és Dybala, autor de deu dianes en la lliga italiana, però que va passar sense pena ni glòria pel Camp Nou en la primera jornada de la Champions.

PERDEN PUNTS

El PSG i l’Sporting de Lisboa, els últims que han punxat en empatar en l’última jornada

FALLEN A EUROPA

La Juve i el Nàpols encadenen sis triomfs en la lliga, però van perdre en la Champions

GRAN OPORTUNITAT

El Barça té al davant una ocasió d’or per encarrilar el bitllet per als vuitens de final
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)