Barça

A casa, Sí

Retorn a Lisboa. Nélson Semedo, que fins ara només ha jugat d’inici al Camp Nou, i que va descansar a Girona, s’entreveu titular avui per enfrontar-se amb el gran rival ciutadà del seu exequip

Els aficionats que han anat al Camp Nou en aquest inici de temporada són els únics que poden dir que han vist en directe jugant des de l’inici un dels fitxatges que ha fet el Barça aquest estiu: Nélson Semedo. I és que des que ha començat el curs, el lateral portuguès ha estat titular en quatre partits, tots a l’estadi, i en tots quatre ha completat els noranta minut. Són els tres de lliga, contra el Betis, l’Espanyol i l’Eibar, i el de Champions, contra la Juventus. També va jugar, els últims 40 minuts de la tornada de la supercopa d’Espanya al Bernabéu, on els blaugrana van començar amb una rereguarda formada per tres homes, però en la resta de partits a domicili, a Vitòria, Getafe i dissabte passat a Montilivi, l’escollit per Valverde per actuar al lateral dret sempre va ser Sergi Roberto. Ells dos són ara mateix els dos inquilins d’aquesta posició, ja que encara que en el primer partit del curs, l’anada de la supercopa, hi va actuar Aleix Vidal, no va acabar de convèncer i quan el Txingurri ha tornat a donar minuts al de Puigpelat, sempre l’ha situat com a extrem.

Seguint la tendència vista fins ara, hauria de ser Sergi Roberto qui fos titular avui en aquesta segona jornada de la fase de grups de la Champions, però tot indica que, per fi, i més després de no haver viatjat dissabte passat a Girona –que ahir fos el jugador del Barça escollit per comparèixer en roda de premsa també pot ser una altra pista–, Semedo jugarà el seu primer partit com a titular lluny de Barcelona. De fet, no es pot dir que li toqui jugar ben bé fora, ja que torna a la capital portuguesa, on va néixer fa 23 anys, i alhora a la ciutat del seu exclub, el Benfica, encara que per enfrontar-se amb el gran rival ciutadà. Al José Alvalade, però, –està separat poc més de 2 km de Da Luz–, Semedo es retrobarà amb Jorge Jesús, amb qui no va arribar a debutar amb el primer equip del Benfica, però que sí que va donar el vistiplau al seu fitxatge per les categories inferiors, procedent del Sintrense, quan tenia només 18 anys. De fet, l’estrena amb les àguiles, es va produir l’estiu del 2015, en la supercopa de Portugal, i contra el tècnic d’Amadora, que un parell de mesos abans havia plantat el Benfica, després de sis temporades, per marxar a l’Sporting Clube, passant així d’heroi a traïdor per tota l’afició del conjunt de Da Luz.

Nivell més que notable

Pel seu passat amb el Benfica, Semedo, probablement, serà avui molt xiulat, però si juga com al Camp Nou, el lateral portuguès no hauria de patir, ja que tot i els només quatre partits disputats, són cada cop més els que qualifiquen el seu fitxatge (tot i els 30 milions d’euros pagats, més variables), com tot un encert. Segur, ràpid en la correcció i gairebé sempre ben situat en defensa, també ha anat apareixent cada cop més en atac per la seva banda, i trepitjant també l’àrea de manera decisiva, com en l’últim partit a l’estadi, contra l’Eibar, en què va forçar un penal encara amb 0-0.

NO LI SERÀ ESTRANY

Nascut a la capital portuguesa fa 23 anys, es va estrenar amb el Benfica en un derbi

BON RENDIMENT

Tot i el preu pagat, està convencent tant en tasques defensives com a l’hora d’atacar

LA XIFRA

4
partits
de titular ha jugat Semedo amb el Barça, tots a casa: contra el Betis, l’Espanyol, la Juve i l’Eibar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)