Barça

Presència assegurada

Mundial 2018. Els internacionals blaugrana de la selecció espanyola s’uneixen a Alemanya, Bèlgica i Brasil, i seran a Rússia després de vèncer Albània amb Piqué i Alba com a titulars

Més enllà de la bogeria que es viurà en la darrera jornada de les eliminatòries sud-americanes, el desenllaç a Europa es preveu més clar i senzill per als jugadors internacionals del Barça. Fins a tres seleccions amb presència de jugadors blaugrana han confirmat ja la seva presència en el mundial de Rússia –Espanya, Alemanya i Bèlgica–, mentre que França i Portugal depenen d’elles mateixes per aconseguir el bitllet mundialista. D’altra banda, la Croàcia de Rakitic es va complicar la seva situació en empatar inesperadament a casa contra Finlàndia, i l’Holanda de Cillessen té molt difícil acabar aconseguint la classificació però apuraran avui les últimes opcions per seguir en la lluita.

El darrer combinat en segellar el seu bitllet per al Mundial va ser Espanya després d’aconseguir un triomf contundent davant Albània (3-0) i aprofitar l’empat d’Itàlia contra Macedònia. Piqué, Jordi Alba –ambdós titulars a l’enfrontament d’ahir–, Busquets i el lesionat Iniesta conformen el nucli gros de la selecció dirigida per Lopetegui i segur que estaran –si les lesions els respecten– en la llista definitiva de la cita mundialista, i se sumen així a Paulinho (Brasil), Vermaelen (Bèlgica) i Ter Stegen (Alemanya), que ja havien aconseguit el bitllet amb facilitat anteriorment. A dia d’avui, serien set els jugadors del Barça amb presència assegurada en el Mundial de Rússia, tot i que aquesta xifra podria augmentar finalment si futbolistes com Sergi Roberto o Deulofeu –anteriorment citats per el seleccionador espanyol durant la fase de classificació– acabessin entrant en la llista final de Lopetegui.

La Croàcia d’Ivan Rakitic va ser la nota negativa de la nit després de deixar-se empatar a les acaballes del partit contra els finlandesos (1-1). Aquest punt no li val per seguir líder, ja que la contundent victòria d’Islàndia contra Turquia a Istanbul (0-3) el deixa segon a dos punts dels nòrdics, que defensaran el lideratge al seu país en l’última jornada contra Kosovo en el que podria ser un enfrontament històric per a Islàndia. Els croats hauran de vèncer Ucraïna i esperar un miracle per evitar la sempre complicada repesca. Qui es va acomiadar definitivament del Mundial va ser Arda Turan amb la dolorosa derrota turca d’ahir.

Avui, França i Portugal es juguen a domicili moltes de les opcions per ser a Rússia l’estiu vinent. El combinat de Deschamps, que compta amb la presència d’Umtiti i Digne, podria segellar el seu bitllet si venç Bulgària i Suècia cau derrotada contra Bielorússia. Si no es compleix aquest guió, França ho tindrà tot de cara per aconseguir la classificació a Saint-Denis el pròxim dimarts contra la mateixa Bielorússia, que actualment és l’última classificada del grup A. Umtiti i Digne podrien també segellar el bitllet del lesionat Dembélé, qui ha estat una peça clau per als bleu en tot el procés de classificació.

També depenen d’ells mateixos André Gomes i Semedo, tot i que Portugal haurà de suar més per aconseguir-ho. El combinat de Fernando Santos és segon amb tres punts menys que Suïssa i haurà de guanyar avui a Andorra per arribar a la darrera jornada amb opcions de classificar-se directament per al mundial. En cas de que els helvètics superessin també Hongria, els portuguesos haurien de vèncer Suïssa en el partit a vida o mort de Lisboa.

RAKITIC

Croàcia es va complicar la classificació en empatar a casa contra Finlàndia

VENT A FAVOR

França i Portugal depenen d’elles mateixes per confirmar la seva presència

ARDA TURAN

Turquia va caure derrotada per 0-3 contra Islàndia i s’acomiada del Mundial 2018
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)