Barça

Tota una vida al Barça

Andrés Iniesta va arribar a la Masia amb 12 anys i amb l’anhel d’erigir-se en un gran futbolista, i marxarà del club quan vulgui consagrat com a llegenda. Ningú ha guanyat més títols que ell i només Xavi ha jugat més partits

El gol a Stamford Bridge quedarà per sempre en la memòria

Aquella primera nit lluny de casa el setembre del 96, amb llàgrimes als ulls i amb la seva Fuentealbilla natal al cor. Aquell primer dia a la Masia, al costat de cares aleshores per a ell desconegudes, futurs companys de viatge, tots ells amb un mateix somni. Aquella Nike Premier Cup del 99 contra el Rosario Central, quan tenia quinze anys i amb Pep lliurant-li directament el trofeu de millor jugador del torneig. De futur mestre a deixeble. De guru a llegenda. Aquell salt al Barça B. Aquell primer entrenament a les ordres de Serra Ferrer. Aquell debut oficial amb el primer equip del Barça en la Champions contra el Bruges el 29 d’octubre del 2002, mitjançant Louis van Gaal i amb el dorsal 34 a l’esquena. Aquell primer gol contra el Llevant en la copa del Rei el 14 de gener del 2004. Aquella primera lliga del 2005 al Ciutat de València, també, curiosament, amb el Llevant pel mig. Aquella primera Champions de Saint-Denis, contra l’Arsenal, sortint com a revulsiu en la segona meitat. París, Roma, Londres, Berlín. El mític 2-6 al Bernabéu. Aquell gol apoteòsic a Petr Cech a Stamford Bridge. Els dos triplets. L’any de les sis copes. El podi de la Pilota d’Or al costat de dos amics, Xavi i Messi. El seu partit número 600... I nits i nits de classes magistrals de bon futbol.

Als 33 anys, i consagrat com una autèntica llegenda del futbol, Andrés Iniesta gira ara la mirada enrere i encara hi veu aquell nen que amb només 12 anys va marxar de Fuentealbilla a contracor per perseguir un somni i mirar de convertir-se en un gran jugador. Quasi 500 km inacabables en cotxe fins a la Masia. Ha plogut molt des d’aquell viatge etern fins a Barcelona. Conserva la mateixa humilitat, però aquell nen s’ha fet un home. Divendres Iniesta va signar la seva renovació eterna. Jugarà al Barça fins que ell vulgui. S’ha guanyat aquest dret. És d’aquells jugadors que formen part de l’escut. Garant dels valors del club i pura classe. Un exemple. Llarga vida al capità.

Van Gaal, Antic, Rijkaard, Pep, Tito, Tata, Luis Enrique i ara Valverde. Tots ells han tingut el plaer de veure’l créixer. Setze temporades al primer equip i 639 partits oficials. Déu-n’hi-do... Un mite.

Números de rècord

Andrés Iniesta és història viva del Barça i els seus números no fan altra cosa que confirmar-ho i posar-lo al llibre d’or de grans noms del club. Al llarg d’aquestes 16 temporades amb el primer equip blaugrana, el migcampista manxec ha disputat ja un total de 639 partits. Només un altre mite, Xavi Hernández, n’ha jugat més. No serà fàcil que l’actual capità del Barça superi el terrassenc, però tenint en compte tal com ha començat la temporada –només s’ha perdut dos dels onze partits que ha disputat el conjunt de Valverde– i que serà ell mateix qui decidirà quan ha arribat l’hora de penjar les botes, no es pot, ni de bon tros, descartar que algun dia es pugui convertir en el futbolista amb més partits disputats en la història del club. Del que ja pot presumir de moment Iniesta és de ser el jugador, juntament amb Messi, que més títols ha guanyat com a blaugrana. El 14 de maig del 2005 al camp del Llevant, va celebrar el seu primer títol i la primera de les vuit lligues que té i, dotze anys més tard, el 27 de maig passat, va sumar el que era el trentè títol com a jugador del Barça, amb la seva cinquena copa. Entremig, hi ha d’afegir quatre lligues de campions, tres mundials de clubs, tres supercopes d’Europa i set supercopes d’Espanya, amb un sextet i un triplet inclosos. Insuperable.

En l’aspecte individual, Iniesta no ha rebut el reconeixement que han tingut altres cracs, però, tot i això, en el seu palmarès també hi pot incloure un trofeu de millor jugador d’Europa segons la UEFA (2012), dues presències al podi de la Pilota d’Or (2010 i 2012), un d’aquests amb total color blaugrana, i el guardó de millor jugador de l’Eurocopa (2012). I no compta com a títol, però un dels 55 gols que ha marcat com a blaugrana, a Stamford Bridge en les semifinals de Champions del 2009, l’iniestazo, es va celebrar com si ho fos. Gràcies a aquell gol, el Barça va poder tocar el cel aquell any i es va convertir en un equip etern. Un gol que els culers recordaran per sempre, tal com és el contracte que va signar Iniesta divendres, que no fa altra cosa que plasmar una vida de fidelitat als colors blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)